Κωνσταντίνος Πλεύρης: Η απάντηση για τη διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο – «Έχω βάλει τη γάτα μου να κλαίει»

Όπως έγινε γνωστό, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που ελήφθη υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Αφορμή ήταν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην οποία εκπροσωπεί τον Γιάννη Λαγό.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, που δε μπορεί από εδώ και στο εξής να δικηγορεί, απάντησε για τη διαγραφή του στη Super Κατερίνα και στην Ελισάβετ Οικονόμου.

«Έχω βάλει τη γάτα μου να κλαίει. Αυτή είναι η δήλωσή μου. Δεν με έχει πειράξει καθόλου. Ο λόγος γιατί χαιρέτησα ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο. Η διαγραφή μου οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Δεν έκανα κανένα ποινικό αδίκημα. Θα πάω στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα κερδίσω» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μετά την προβολή της απάντησης, ο Ανδρέας Μικρούτσικος τόνισε: «Ντρέπομαι που ακούω ότι «λόγος είναι γιατί χαιρέτησα ναζιστικά». Ντρέπομαι που το ακούω. Τρίζουν τα κόκαλα εκατομμυρίων νεκρών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και φασιστικών διαδικασιών που έχουν βασανίσει, έχουν εκτοπίσει, έχουν διαλύσει ανθρώπους. Ντρέπομαι για αυτό το πράγμα και να βρίσκει το «νομότυπο» ότι είναι πολιτικός ο λόγος. Είναι βαθιά ανθρώπινος ο ναζιστικός χαιρετισμός, είναι ισότιμος της βαρβαρότητας.

Δεν μπορώ να συνδιαλέγομαι βάρβαρους ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα έχουν και λόγο και παιδεία. Την παιδεία της βαρβαρότητας που σημαίνει χιτλερισμός, ναζισμός, φασισμός».

Read More

And More