Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε Γιώργο Λιάγκα: «Δεν έχω χαλάσει για φρουτάκια ούτε cent από τα χρήματα του “Άλλου Ανθρώπου”»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και στο Πρωινό. Ο επικεφαλής του «Άλλου Ανθρώπου» απάντησε για τα φρουτάκια και τον τζόγο ενώ αποκάλυψε το ύψος των χρηματικών ποσών που έμπαιναν στην Κοινωνική Κουζίνα.

«Ήμουν στην Πάτρα και μαγείρευα. Μου πήρε συνέντευξη μία δημοσιογράφος και μετά από λίγες ώρες μου έδειξε το δημοσίευμα για το έλεγχο από την Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Δεν το περίμενα. Έπαθα σοκ, όταν διάβασα την είδηση γιατί το 99,9% ήταν ψέματα» ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Στη συνέχεια, ο «Άλλος Άνθρωπος» μίλησε για το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας: «18 εκατομμύρια γεύματα, με κόστος μερίδας, 0,40 έως 0,50 λεπτά. Αυτά κόστισαν περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου. Η διαμονή, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, οι λογαριασμοί κλπ κόστισαν πάνω από 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά πλήρωνα και τα έξοδα του σπιτιού μου από αυτά τα χρήματα, αφού δεν είχα άλλα έσοδα. Με κατηγόρησαν ότι είμαι πληρωμένος αλληλέγγυος. Η αλληλεγγύη αυτό είναι, να μοιράζεσαι» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.  

«Τα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου χρειάστηκαν για τα έξοδά του 12 εκατομμύρια ευρώ. Την περίοδο της καραντίνας, μόνο ο άλλος άνθρωπος μαγείρευε για τον κόσμο 5.000 μερίδες τη μέρα. Δεν ισχύει ότι μαγείρευα νεροζούμι. Αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου» υπογράμμισε, επίσης, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ρωτήθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα και για τα χρηματικά ποσά που μπήκαν στους λογαριασμούς της Κοινωνικής Κουζίνας. «Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μπήκαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 2.900.000 πήγαν για τον Άλλο Άνθρωπο. Το σπίτι που μένω το πληρώνουν άνθρωποι. Εγώ ανέκαθεν έμενα στον χώρο του Άλλου ανθρώπου, πλήρωνα τα έξοδά του από τα χρήματα που έδινε ο κόσμος. Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα αγοράζω από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το α’ μέρος της συνέντευξής του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ρωτήθηκε και για τα φρουτάκια και τη φωτογραφία που τον δείχνει μέσα σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών. «Είναι σημαντικό να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κατ’ αρχάς η φωτογραφία είναι παράνομη και σε αυτό θα σου απαντήσω όταν γίνει το δικαστήριο. Εγώ δηλώνω ευθέως και σε κοιτάζω στα μάτια, πως ούτε μισό λεπτό από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου δεν έχω παίξει για φρουτάκια. Αν βγει ότι έπαιζα με αυτά τα χρήματα, ας με εκτελέσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Όλα αυτά τα χρόνια, έρχονταν οι άνθρωποι και μου έδιναν χρήματα για να τα κάνω ό,τι θέλω. 100, 200, 500 ευρώ, ακόμα και 5.000 για εμένα. Ήταν και μετρητά αλλά και μεταφορά στους λογαριασμούς μου. Υπάρχει αιτιολόγηση για τη μεταφορά χρημάτων που έγραφαν “Κωστάρα, αυτά για σένα, για πάρτη σου”» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Δεν έχω παίξει ποτέ ούτε μισό cent του ευρώ από τα λεφτά του Άλλου Ανθρώπου. Δεν έχω πάθος με τον τζόγο. Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2024, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσα χρήματα είχαν μπει, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν τόσα πολλά τα λεφτά» είπε επίσης ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στον Γιώργο Λιάγκα και στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Read More

And More