Κωνσταντίνος Ζούλας: Η αποκάλυψη για τις πιο δύσκολες στιγμές στην ΕΡΤ – «Το θυμάμαι και με λούζει κρύος ιδρώτας»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ο Κωνσταντίνος Ζούλας, το μεσημέρι του Σαββάτου 22/4.

Ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην επιτυχημένη φετινή τηλεοπτική σεζόν για την δημόσια τηλεόραση ενώ εξομολογήθηκε και την πλέον δύσκολη για τον ίδιο στιγμή μόλις στον τρίτο μήνα της προεδρίας του.

«Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές. Ήμουν τρεις μήνες στην ΕΡΤ μόλις και με πήρε τηλέφωνο ο Στέλιος Πέτσας και με ρώτησε “τι ώρα πρέπει να σας στείλουμε το διάγγελμα του πρωθυπουργού για να το μεταδώσετε σε όλα τα κανάλια;”. Όπως δηλαδή γίνεται συνήθως η ΕΡΤ να δίνει τα διαγγέλματα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Λέω, “θέλω να μου το στείλετε 7 παρά 20 για να παίξει στις 7 και δεν θέλω να ξέρω το όνομα” γιατί ήξερα ότι θα αναγγείλει το όνομα της προέδρου της Δημοκρατίας. Στις 7 παρά 15 ήμουν σε μια μονταζιέρα, πήγα ο ίδιος το στικάκι για να μην υπάρχει καμία διαρροή και εκεί υπέστην την εξής βάσανο. Υπήρχε μια βασανιστική γραμμή που ανέβαινε από το 0% προς το 100%. Ανέβαινε πολύ αργά. Εγώ ξέρω ότι όλοι οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια μάς περιμένουν, αυτό ανέβαινε πολύ αργά και κάποια στιγμή ακούω τη συνάδελφο που ήταν στο μοντάζ αν η κασέτα, που της έχουν δώσει, είναι καλή ή έχει προβλήματα. Λέω, “θα το μεταφέρουμε και σε κασέτα μετά;” γιατί αυτό ήταν 7,5 λεπτά διάρκειας», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

«Έστειλα ένα μήνυμα στον κ. Πέτσα και του είπα ότι είμαι πάνω από το μηχάνημα αλλά μπορεί να καθυστερήσουμε λίγο. Γύρω στις 7 παρά 3 λεπτά, το θυμάμαι και με λούζει κρύος ιδρώτας, κρασάρει το σύστημα. Στέλνω ένα μήνυμα απόγνωσης πλέον και σκέφτομαι πως «3 μήνες είμαι στην ΕΡΤ, ήρθε η ώρα της παραίτησης μου».

Μπαίνουμε σε μια άλλη μονταζιέρα για να ξαναξεκινήσει αυτή η διαδικασία έχοντας πάει η ώρα 7 και ένα λεπτό πια. Βλέπω αυτή τη γραμμή να ανεβαίνει βασανιστικά οπότε λέω “βγάλτε το στικάκι τώρα” μπήκα σαν το άγαλμα της ελευθερίας μες στο κοντρόλ της ΕΡΤ και λέω “θέλω να παίξει αυτό το στικάκι τώρα στον αέρα”. Μου είπαν πως αυτό δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. “Θα γίνει τώρα” λέω και μπήκε σε έναν αρχαίο υπολογιστή όπου αναρωτιόμουν. “Παναγία μου, τι άλλο δικό μου έχω μέσα σε αυτό το στικάκι”. Ήταν τρομερό δηλαδή που έβλεπα το στικάκι μου να παίζει σε πανελλαδικό δίκτυο, σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, από VLC πρόγραμμα και μέχρι να τελειώσει αυτό έχασα 3, 4 χρόνια από τη ζωή μου».

«Η ΕΡΤ τότε έπαιζε κασέτες! Το 2019. Και ήταν standard definition, δεν ήταν καν high definition. Έχουν γίνει πολλά πράγματα που δεν φαίνονται στην ΕΡΤ και δεν το λέω για να ψέξω καθόλου τους προκατόχους μου αλλά η ΕΡΤ ήταν πολλά βήματα πίσω και λόγω του κλεισίματος και λόγω του στρεβλού τρόπου που επαναλειτούργησε το 2015», συμπλήρωσε, επίσης, ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Read More

And More