Κοραλία Καράντη: “Έδωσα μάχη απέναντι σε κάποιον, φώναξα, αλλά δεν μου συμπαραστάθηκε κανείς”

Η Κοραλία Καράντη κάθισε στον καναπέ της εκπομπής “Πάμε Δανάη” και άνοιξε την καρδιά της στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη.

Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σοβαρό θέμα που απασχολεί το κοινό και αφορά στις καταγγελίες που έχουν γίνει από ηθοποιός για βία, κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου. Η Κοραλία Καράντη αποκάλυψε ότι στο παρελθόν έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με αυτά που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα απέναντι σε κάποιον, χωρίς, βέβαια, να μπει σε λεπτομέρειες. 

«Έχω χάσει τον ύπνο μου με όλες αυτές τις αποκαλύψεις. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτό το ατελείωτο σεξουαλικό αλισβερίσι δεν είναι το θέατρο. Αισθάνομαι μια ηθική υποχρέωση απέναντι σε κάποια γεγονότα. Στο παρελθόν έχω βρεθεί κι εγώ αντιμέτωπη με παρόμοια κατάσταση απέναντι σε κάποιον. Δεν έχει καμία σχέση με σεξουαλική υπόσταση. Είναι μια μάχη που την έδωσα μόνη μου, την ξεπέρασα, φώναξα και δεν εισακούστηκα και δεν έχει αυτό ιδιαίτερη σημασία. Το bullying είναι μέσα στη ζωή.

Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση αν αυτή η ιστορία καταλήξει στο δικαστήριο θα πάω σαν μάρτυρας στο θέμα. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό ωφελεί γιατί δεν είναι όλα τα περιστατικά το ίδιο. Κάποια είναι ποινικά κολάσιμα, δεν μπορείς να βάλεις τον βιασμό με τη σεξουαλική παρενόχληση. Είναι άδικο. Τους αλαζόνες τους αναλαμβάνει η ζωή μόνη της και τους εν δυνάμει βιαστές τους αναλαμβάνουν οι νόμοι. Υπήρξα ότι υπήρξα, ξέρουν οι παλαιότεροι. Δεν θα πω αν ήμουν θύμα ή θύτης. Εκείνο που έχει σημασία και κρατάω μέσα μου ως ένα λυπηρό γεγονός είναι ότι εκείνη την εποχή δεν βρήκα κάποιον να μου συμπαρασταθεί. Φυσικά και το φώναξα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Μπορεί αυτές οι ιστορίες να είναι διαφορετικές μεταξύ τους, όμως έχουν κοινό παρανομαστή, την κατάχρηση εξουσίας”, δήλωσε η Κοραλία Καράντη.

Δες το βίντεο:

Read More

And More