Κορινθία: Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» στον Νίκο Ευαγγελάτο – «Κάνω τηλεργασία, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω»

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία.

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε αποκλειστικά στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου. «Είχαμε ένα σκυλάκι και ήρθε η αστυνομία και το πήρε. Δεν ήταν νηστικό το σκυλί. Υπήρχε και δεύτερο σκυλί αλλά πήραν μόνο το ένα. Αισθάνομαι αδέλφια μου τους αδικημένους. Ήταν στο κρατητήριο ένας από την Αλβανία που είναι στην Ελλάδα 30 χρόνια, και τώρα θυμήθηκαν πως δεν έχει χαρτιά; Δεν είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά μας. Εγώ στο κελί ήμουν με έναν βιαστή. Ένας άνθρωπος που ήταν μεθυσμένος θα μπει στο ίδιο κελί με έναν βιαστή;» ανέφερε αρχικά.

Σε σχέση με το δείγμα DNA είπε, ο 45χρονος είπε: «Το ζήτημα με το βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και για κάποιους που αντιστεκόμαστε θα βρίσκουν να λένε. Αυτή η δικαστική εντολή παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω μου. Όταν μας συνέλαβαν ήταν όλοι εκεί, και οι κόρες μου για 20 ώρες. Εάν υπήρχε κάτι ύποπτο δεν θα το είχαν βρει; Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίων των βιομετρικών».

Αναφερόμενος στην εξαφάνιση της γυναίκας και των παιδιών του είπε: «Εγώ δεν είχα τηλέφωνο, δεν ξέρω τι γίνεται έξω. Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου. Θα πάω πρώτα να δω το παιδί μου στο ‘’Παίδων’’ να δω ότι είναι καλά. Μας διαλύουν την οικογένεια και μας παίρνουν τα παιδιά. Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ ζω στην Ευρώπη. Νομίζω πως δεν είναι εφικτό να μείνω εκεί που ήμουν. Έχει γίνει κέντρο διερχομένων».

Σχετικά με την εργασία του είπε: «Εγώ κάνω τηλεργασία. Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω όταν εγώ τους φτιάχνω αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο. Κάνω μία δουλειά που διαρκεί καιρό. Έχω τη βάση του Δήμου στον υπολογιστή μου. Αν ζουσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα. Με 1.000 ευρώ καλούμε να ταΐσω 8 στόματα. Αυτό δεν είναι ακριβώς επιλογή».

Όσο για τη «Χρυσή Αυγή», ο 45χρονος είπε: «Δεν ισχύει αυτό για τον Παναγιώταρο. Πριν από 15 χρόνια δεν ήταν καν κόμμα η Χρυσή Αυγή. Πριν από 15 χρόνια ήπια μία μπύρα με τον Παναγιώταρο αλλά δεν συζητάμε για το ότι με μεγάλωσε κουμουνιστής πριν από αυτό; Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή».

Δες όλα όσα είπε παρακάτω:

Read More

And More