Κώστας Αποστολάκης: «Δεν είμαι άξιος να γίνω μοναχός»

Στη σχέση του με τον Θεό αναφέρθηκε ο Κώστας Αποστολακης το μεσημέρι του Σαββάτου 23/12 μέσα από την εκπομπή «Γειά σου» και τη συνέντευξη που έδωσε στη Μαρία Μπακοδήμου.

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε αν θα μπορούσε να γίνει ποτέ μοναχός, εκείνος απάντησε πως ο λόγος που δεν γίνεται μοναχός είναι γιατί δεν είναι άξιος για κάτι τέτοιο.

«Έχω πάει αρκετές φορές στο Άγιο Όρος. Το καλοκαίρι πήγα και σε αρκετές Μονές στο Ισραήλ, και στα Άγια Μέρη και προσκυνήσαμε. Δεν είμαι άξιος να γίνω μοναχός. Αυτό είναι κάλεσμα. Όποιος πάει και πει “τώρα θα γίνω μοναχός”, θα φύγει. Αυτό είναι κάλεσμα, όπως κάλεσμα είναι και αυτό που μου συνέβη εμένα, που είδα αλλιώς τη ζωή.

Έτσι και ο μοναχισμός. Είναι κάλεσμα. Αυτά είναι και λίγο αλληλένδετα… Πως γίνεται να πιστεύουμε σε όλα τα μεταφυσικά πράγματα και να μην πιστεύουμε στον Θεό; Πιστεύουμε στα ζώδια, στη μαγεία, στα ταρώ, στη μαύρη γάτα, στον σπασμένο καθρέπτη, στα όνειρα, στους εφιάλτες, σε όλα εκτός από τον Θεό. Γιατί; Γιατί δε μας αφήνει ο εγωισμός μας γιατί πρέπει να ταπεινωθείς» είπε ο Κώστας Αποστολάκης.

Read More

And More