Κώστας Κόκλας: Απαντά για τις αντιδράσεις στο γκέι φιλί της σειράς «Η τούρτα της μαμάς»

Καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος βρέθηκε ο Κώστας Κόκλας, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική αλλά και τις πιο έντονες στιγμές της ζωής του.

Ο Κώστας Κόκλας για δεύτερη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ, Η τούρτα της μαμάς. Η οικογενειακή κωμωδία με τον Κώστα Κόκλα στον ρόλο του πατέρα, δέχτηκε αντιδράσεις με την σκηνή όπου ο ομοφυλόφιλος γιος φιλά τον σύντροφό του στο οικογενειακό τραπέζι.

 

Η απάντηση του Κώστα Κόκλα για το γκέι φιλί

«Η σειρά αυτή έχει σπάσει κατεστημένα, δείχνει με μια άλλη ματιά στον κόσμο το πώς μπορεί να είναι μια οικογένεια, με ισότητα και αγάπη πάντα. Δεν είναι μόνο το φιλί, είναι ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και ίσοι μεταξύ μας. Αυτό οφείλουμε να το θυμόμαστε και να το επισημαίνουμε και να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Περνάμε δύσκολους καιρούς, είναι δύσκολο να λες στα παιδιά να μην κάνουν bullying και γύρω γύρω να γίνονται πόλεμοι και να την πέφτει ο δυνατός στον αδύνατο», απάντησε για την σκηνή ο Κώστας Κόκλας.

Και συμπλήρωσε: «Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει φυσικά και το σεβόμαστε».

Για τους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Κώστας Κόκλας ανέφερε: «Ήταν καθεστώς οι ηθοποιοί του θεάτρου να σνομπάρουν τους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Η τηλεόραση ήταν κάτι πολύ δεύτερο, κάτι ευτελές και υπήρχε το ότι “μην κάνεις τηλεόραση γιατί θα καείς. Εγώ μεγάλωσα σε μία γενιά που δέχτηκε αρκετό μπούλιγνκ μέχρι να βρει τον δρόμο της, τι είναι καλό τι όχι, τι είναι πρότυπο τι όχι. Πολλοί δεν άντεξαν σε αυτή τη δουλειά, άντεξαν όσοι αγαπούσαν πολύ τη δουλειά και είχαν δυνατή προσωπικότητα», είπε ο Κώστας Κόκλας.

 

Κώστας Κόκλας για τα Εγκλήματα

Για την μεγάλη επιτυχία της σειράς, Εγκλήματα, ο Κώστας Κόκλας ανέφερε: «Η κωμωδία τότε ήταν άσπρη και όχι μαύρη. Τα “Εγκλήματα” μπήκαν μέσα στην οικογένεια και έδειξαν τους διαφορετικούς χαρακτήρες που υπάρχουν σε ένα σπίτι, τις υποχωρήσεις που γίνονται και τις δυσκολίες. Εγώ πίστεψα την παρέα και αυτόν που τα έγραψε. Όμως, τότε η τηλεόραση ήταν άγρια γιατί υπήρχαν τα χαρτιά της τηλεόρασης.

Τα κανάλια δεν ρίσκαραν εύκολα, τα πρώτα 6 επεισόδια πήγαμε άπατα και ήταν να κοπεί και ξαφνικά έκανε 40άρια και μας μάζεψαν πίσω. Το είδε ο κόσμος πιο πολύ, το καστ δεν ήταν όλο γνωστό. Από την εμπειρία που έχω αν είναι μία καλή δουλειά αν δεν πάει τη χρονιά που παίζεται θα πάει μετά. Περνούσαμε όμορφα στα Εγκλήματα», είπε ο Κώστας Κόκλας.

Read More

And More