Κώστας Παπαχλιμίντζος για Άλκη Καμπανό: «Τον έσφαξαν στον δρόμο, είχα μια εσωτερική ταραχή που προσπαθούσα να διαχειριστώ»

Στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Παπαχλιμίντζος το Σάββατο 25/5.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια τηλεοπτικά στον αέρα της εκπομπής.

«Έχω “κλάψει” στον αέρα της εκπομπής. Το ένα με τους γονείς του Άλκη Καμπανού που πραγματικά ήταν δολοφονία για το τίποτα. Δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, έγινε ένταση. Πήγαν εκεί και τον έσφαξαν στον δρόμο. Και μόνο ου τους έβλεπα να μιλούν δεν μπορείς να μην σκεφτείς ότι μπορεί να ήταν το παιδί σου. Είχα μια εσωτερική ταραχή που προσπαθούσα να διαχειριστώ», είπε αρχικά ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Και συνέχισε: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο ήταν για μένα ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο δίδαγμα δημοσιογραφίας. Η φοιτητική μου εστία ήταν κοντά στο μετρό που είχαν μπει οι βόμβες. Πήγα στο σημείο, φτάνοντας στο σημείο ήταν 50-100 άτομα, δεν μιλούσαν, παρατηρούσαν για να κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Ψύχραιμα νηφάλια κατέγραφαν τα γεγονότα, ούτε ακρότητες, ούτε να καθησυχάσουν. Να περιγράψουν βήμα βήμα με λεπτομέρειες, με γνώση αυτό που είχε γίνει. Αυτό μου είχε εντυπωθεί και προσπαθώ να το μεταφέρω στον τρόπο που κάνω τηλεόραση».

«Συνήθως επειδή τελειώνει η εκπομπή στις 10 το πρωί, μένω για το ρεπορτάζ, περνούν κάποιες ώρες που κάπως τα διαχειρίζεσαι. Σε περιστατικά όπως είναι φυσικές καταστροφές, όταν έχουμε νεκρούς όπως στο δυστύχημα των Τεμπών και κυρίως όταν βγάζεις συγγενείς των ανθρώπων αυτών, είναι κάτι που σου τρώει το σαράκι. Πολλές φορές το κουβαλάς μαζί σου. Έχει τύχει στη ζωή μου πριν γεννηθούν τα παιδιά μου, είχα χάσει τη δουλειά μου 5 φορές γιατί είχαν κλείσει οι εφημερίδες που δούλευα. Έφτασα πολύ κοντά σε πανικό το 2015 στο δημοψήφισμα. Ο γιος μας γεννήθηκε την επόμενη των capital controls. Εκείνες τις μέρες επειδή δεν είχα επαφή με τον έξω κόσμο, ερχόταν κόσμος στο μαιευτήριο και μας περιέγραφαν καταστάσεις ότι δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Και έλεγα “πώς θα το διαχειριστώ;”. Δεν είχα καλά καλά πάνες (σσ για το παιδί)», κατέληξε ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164