Κώστας Χατζής στο Τετ α Τετ: «Ο Έλληνας είναι ρατσιστής αλλά όχι με επίγνωση – Το “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί»

Τον Κώστα Χατζή υποδέχτηκε στην εκπομπή «Τετ α Τετ» ο Τάσο Τρύφωνος την Κυριακή 18/2.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, μεταξύ άλλων, μίλησε για την τσιγγάνικη καταγωγή του, τον ρατσισμό που βίωσε, ενώ μοιράστηκε ιστορίες από την πολυκύμαντη ζωή του.

«Ανήκω στους περιθωριακούς. Σαν τσιγγάνος πέρασα πάρα πολύ δύσκολα γιατί δεν γεννήθηκα μέσα στη φυλή, γεννήθηκα μέσα σε Έλληνες. Όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς. Είμαι από Λιβαδειά και εκεί είναι τέσσερα σχολεία. Όταν πήγα σχολείο και με έβριζαν, τους χτυπούσα. Με έδιωξαν από το πρώτο, πήγα στο δεύτερο, στο τρίτο, στο τέταρτο και μετά ξανά στο πρώτο που έβγαλα την έκτη», είπε αρχικά ο Κώστας Χατζής.

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια και στον χαρακτηρισμό «γύφτος» που τον ακολουθούσε μέχρι και στο ξεκίνημα της καριέρας του.

«Πάντοτε ήμουν απαγορευμένος. Μετά από 68 χρόνια επέτρεψαν να μου δώσουν το Ηρώδειο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Αν κάτι πέτυχα είναι η αγάπη που ένιωσα από τον Έλληνα θα ήταν κρίμα να φύγω και να πάω έξω και με ένα αεροπλάνο να πάω να μαζεύω λεφτά. Ο Έλληνας είναι ρατσιστής αλλά όχι με επίγνωση. το “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί, όταν άρχισα να διαβάζω», συμπλήρωσε ο Κώστας Χατζής.

«Η Πολιτεία δεν έσκυψε ποτέ πάνω από τους τσιγγάνους. Γιατί όλες οι φυλές, οι Ερυθρόδερμοι, οι νέγροι, οι Ασιάτες, οι Πόντιοι είχαν ηγέτες και μπορούσαν να βοηθηθούν να μην κλέβουν, να μην ασχολούνται με τα ναρκωτικά. Τους χάρισαν τα γκέτο. Για παράδειγμα ο χώρος αυτός έχει 10 ευρώ, φέρνεις του γύφτους εδώ, υποβαθμίζεται και το αγοράζεις με 0,50 λεπτά. Τους διώχνεις και το πουλάς με 1000 ευρώ. Τους πήγαν στα Πετράλωνα, αξιοποιήθηκαν τα Πετράλωνα, τους πήγαν στην Αγία Βαρβάρα, αξιοποιήθηκε η Αγία Βαρβάρα και τους πήγαν στο Ζεφύρι. Αν μπεις στα γκέτο κινδυνεύεις. Γιατί τους αφήνουν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων;», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας ο Κώστας Χατζής.

Read More

And More