Λάζος Μαντικός – Αθηνά Κουρή: Η συγκινητική εξομολόγηση για την εξωσωματική που έκαναν σε δημόσιο νοσοκομείο

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα”, Λάζος Μαντικός και η σύζυγός του Αθηνά Κουρή, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Το ζευγάρι μίλησε για το παιδί που θα έρθει στον κόσμο σε λίγο καιρό, αλλά και για τις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης που έκαναν μέχρι να τα καταφέρουν.

«Ξεκινήσαμε πρώτα με προσπάθειες σπερματέγχυσης. Κάναμε δυο προσπάθειες, μια σε δημόσιο και μια σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση της εξωσωματικής, εγώ αγχώθηκα. Κυρίως για το οικονομικό κομμάτι» ανέφερε αρχικά ο Λάζος Μαντικός.

Στη συνέχεια το ζευγάρι περιέγραψε τις διαδικασίες που ακολούθησε. «Οι πρώτες δυο προσπάθειες τις σπερματέγχυσης απέτυχαν. Με είχε προειδοποιήσει και ο γιατρός ότι υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας γιατί οι πιθανότητες είναι μικρότερες σε σχέση με μια εξωσωματική. Ψυχολογικά κάπως σε βαραίνει και είπα στον Λάζο ότι δε μπορώ άλλο και να δοκιμάσουμε την εξωσωματική» ανέφερε με τη σειρά της η σύζυγος του δημοσιογράφου, Αθηνά Κουρή.

Ο Λάζος Μαντικός περιέγραψε τον τρόπο που ως ζευγάρι αντιμετώπισαν όλη αυτή τη διαδικασία λέγοντας: «Το άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις μεταφέρεται από τον έναν στον άλλο. Το σημαντικό είναι να είσαι μαζί με τον άλλον σε αυτό. Είμαστε ένα. Στην αρχή αγχωνόμουν εγώ, μετά έλεγα “δεν πειράζει ας υιοθετήσουμε ένα παιδάκι”… Η γυναίκα μου, έλεγε ότι αυτό θα είναι το έσχατο σενάριο γιατί και η υιοθεσία δεν είναι μια εύκολη υπόθεση… Αυτό που για μένα ήταν ένας κόμπος στο στομάχι, ήταν όταν ανακάλυψε ότι η γυναίκα μου έκρυβε από μένα την περίοδό της για να μη με στεναχωρήσει που δεν πέτυχε».

«Νομίζω ότι το άγχος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα…» παραδέχτηκε από τη δική της πλευρά η Αθηνά Κουρή.

Τέλος, ο Λάζος Μαντικός αποκάλυψε πως νονός του παιδιού τους θα είναι ο Γιώργος Παπαδάκης. «Με τον Γιώργο Παπαδάκη λέμε πολλά. Σε ένα μήνυμα που του είχα στείλει το καλοκαίρι του είχα πει ότι κάνουμε προσπάθειες να γίνουμε γονείς και μου είπε ότι αν τα καταφέρουμε θέτει υποψηφιότητα για νονός. Μετά το επισημοποιήσαμε και στον αέρα ότι θα γίνει ο νονός του μωρού. Ακόμα δε ξέρουμε το φύλο του μωρού» είπε.

Δες όλη τη συνέντευξή τους στην Ελένη Μενεγάκη:

Read More

And More