Λένα Σαμέρκα: Η πρώτη ανάρτηση της φιναλίστ του Bake Off Greece μετά τον μεγάλο τελικό

Ο διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής Bake Off Greece ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής με μια απαιτητική δοκιμασία. Οι δύο φιναλίστ του παιχνιδιού, Βένια Φλέσσα και Λένα Σαμέρκα έβαλαν τα δυνατά τους διεκδικώντας το έπαθλο των 50.000 ευρώ και τον τίτλο του καλύτερου ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη της Ελλάδας. Στον τελικό οι δύο παίκτριες είχαν στο πλευρό τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τελικά, μετά από απόφαση των κριτών, νικήτρια αναδείχθηκε η Βένια Φλέσσα, ενώ η Λένα Σαμέρκα κέρδισε τη δεύτερη θέση.

Η Λένα Σαμέρκα είναι δικηγόρος και εργάζεται στον τομέα της ναυτιλίας. Έχει σπουδάσει νομική στο Λονδίνο όπου έμενε και εργαζόταν μέχρι το 2017. Πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα ενώ η οικογένειά της στην Καβάλα. Στον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει κοσμήματα και ασχολείται με τη γυμναστική. Μάλιστα έχει τρέξει τον Μαραθώνιο της Αθήνας σε 4 ώρες και 12 λεπτά. Επίσης ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, όπου φτιάχνει γλυκά και τα διαθέτει σε συσσίτια. Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής την προσέλκυσε από τότε που ήταν παιδί και έβλεπε τη μαμά της να φτιάχνει κέικ. Έφτιαξε το πρώτο της marble cake σε ηλικία 10 ετών όταν έπιασε για πρώτη φορά μόνη της το μίξερ. Στην κουζίνα ακούει πάντα μουσική, κυρίως ισπανικά τραγούδια.

Μια ημέρα μετά τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής, η Λένα Σαμέρκα θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους. Η φιναλίστ του Bake Off Greece δημοσίευσε μια φωτογραφία της από την ημέρα του τελικού και ευχαρίστησε όσους την στήριξαν. Στην ανάρτησή της μεταξύ άλλων αναφέρει: “Μπροστά μου το τραπέζι της ζωής μου φτιαγμένο με όλες τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει,όλη μου την αγάπη και όλα μου τα όνειρα! 6 μήνες 43 δοκιμασίες η πορεία μου στο #BakeOffGreece. Γεμάτη με υπερηφάνεια που τα κατάφερα να φτάσω στον τελικό αλλά και νιώθοντας ευγνωμοσύνη που έζησα κάθε στιγμή του διαγωνισμού μέχρι το τέλος. Από τα βάθη της ψυχής μου ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Νικόλα @strangas τον Άκη @akis_petretzikis και τον Δημήτρη @dimitrischronopoulos για τις συμβουλές και την κριτική τους όλους αυτούς τους μήνες δοκιμάζοντας με χαρά όλες μου τις δημιουργίες. Στην γλυκιά Ιωάννα @ioannatri που έδινε πάντα μια νότα ομορφιάς και χαράς σε ότι κάναμε…” και συνέχισε ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της στο Bake Off Greece.

Read More

And More