Λευτέρης Λαζάρου: «Δεν μπορείς να λες ότι είσαι σεφ στα 27 σου, τα νέα παιδιά βιάζονται»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Buongiorno» και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα παραχώρησε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ο γνωστός chef, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος του μάγειρα, τη σημασία της έννοιας του «αρχιμάγειρα» αλλά και το προσωπικό τίμημα που καλούνται να πληρώσουν όσοι αφιερώνουν τη ζωή τους στην κουζίνα.

«Η κουζίνα και η θέση του αρχιμάγειρα χρειάζονται πολλά “χιλιόμετρα”. Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να βιάζονται και χρειάζεται υπομονή. Δεν γίνεται να αποκαλείς τον εαυτό σου σεφ στα 27 σου», τόνισε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Παράλληλα, στάθηκε στο ανθρώπινο κόστος του επαγγέλματος, σημειώνοντας: «Είναι βαρύς ο τίτλος του αρχιμάγειρα, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι σχέσεις με την οικογένεια. Η δουλειά αυτή σε κοινωνικοποιεί στην εργασία, αλλά σε απομακρύνει από το σπίτι».

Αναφερόμενος στις θυσίες που απαιτεί και από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στους επαγγελματίες του χώρου, ο Λευτέρης Λαζάρου εξήγησε: «Ο σύντροφος κάνει μεγάλες υποχωρήσεις. Πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος όταν έχει δίπλα του κάποιον που εργάζεται στην εστίαση».

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες σεφ και τον γνωρίσαμε αρχικά μέσα από το εμβληματικό του εστιατόριο, το «Βαρούλκο». 

Η αναγνωρισιμότητά του όμως εκτοξεύτηκε όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως κριτής στο MasterChef Greece. Μέσα από το δημοφιλές πρόγραμμα, το ευρύ κοινό τον γνώρισε όχι μόνο ως κορυφαίο μάγειρα, αλλά και ως έναν άνθρωπο με μεράκι και αφοσίωση στην τέχνη της μαγειρικής. 

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164