Μαίρη Χρονοπούλου: Ποιος είναι ο πνευματικός της – Η συμμετοχή του σε ριάλιτι και ο «αφορισμός» από τη Μητρόπολη

 Ο πατέρας Ποιμένας, ο ρασοφόρος που διατηρεί μοναστήρι στην Παιανία, απέναντι από το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου δηλώνει ότι η σπουδαία ηθοποιός του είχε ζητήσει να φτιάξει τον τάφο της εκεί. 

«Tο 2000 μου είχε πει η Μαίρη «θέλω» μου λέει «να μου φτιάξεις τον τάφο στο μοναστήρι». Μου έδωσε 10.000 τότε και φτιάξαμε τον τάφο της και δίπλα έχω κάνει τον τάφο τον δικό μου. Τώρα… πριν πέντε χρόνια με κάλεσε και μου είπε ότι θέλει να καεί. Λέω «και ο τάφος τι θα γίνει;». Μου λέει «μήπως φέρετε την τέφρα, μετά το… εκεί» μου είπε… «Δεν είναι χριστιανικό» της λέω, «δεν είναι ορθόδοξο» λέω «αυτό είναι… «εφόσον το επιθυμείς» λέω… «αυτά είναι δικά σου».  

Μέχρι και την φωτογραφία της μου έδωσε να βάλω στον τάφο. Και μάλιστα, η μια είναι από την νεανική της ηλικία και η άλλη φωτογραφία είναι από «Το Χώμα Βάφτηκε με Αίμα»… πώς το λένε, αυτό το έργο… Μου λέει, ας πούμε «αυτό το καντήλι θα μου βάλεις». Ό,τι μου είπε, αυτά της τα έφτιαξα εγώ στον τάφο, γιατί αυτή δεν ήθελε να μπει μέσα σε χώματα, μην την φάνε τα σκουλήκια… 

Κάνουν άλλοι κουμάντο τώρα. Εγώ δεν μπορώ να υπεισέρχομαι… Κοιτάξτε, εκεί τώρα είναι μέσα κουμανταδόροι χιλιάδες. Εδώ προσπαθούν να με βγάλουν ότι δεν είχα καμία σχέση με την Χρονοπούλου και ότι είναι της φαντασίωσής μου…» δήλωσε ο πατέρας Ποιμένας  στον Alpha.

Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής

Στις 14 Νοεμβρίου του 2013 ο πατέρας Ποιμένας είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής. Είχε ανοίξει τότε  τις πύλες της Μονής Μυρελαίου στην Παιανία  και είχε μαγειρέψει για τους συμπαίκτες του.

Στην εκπομπή συμμετείχε για λίγα λεπτά και η γειτόνισσά του, Μαίρη Χρονοπούλου, ενώ η Έφη Θώδη είχε τραγουδήσει.

Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τον ρασοφόρο να μαγειρεύει θαλασσινά χρησιμοποιώντας λόγια που ακούγονται στο ιερό μυστήριο του γάμου και  να δίνει ονόματα στα πιάτα του, που είχε εμπνευστεί από την Αγία Γραφή. Oι καλεσμένοι του έφαγαν με επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα, καθισμένοι σε αντίστοιχες καρέκλες.

Η οργή του Μητροπολίτη

Τον Σεπτέμβριο του 2012, σε εγκύκλιο του μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής , η Ιερά Μονή Μυρελαίου και οι ρασοφόροι της χαρακτηρίστηκαν «λύκος με ένδυμα προβάτου».

«Θα ήθελα να καλέσω όλους σας να αποφύγετε κάθε επικοινωνία μαζί τους για το καλό της ψυχής σας. Σε τέτοια κέντρα πλάνης κινδυνεύει ἡ πίστη μας και μολύνεται ἡ σχέση μας με τον Χριστό και την εκκλησία Του. Η Μονὴ Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι «λύκος με ένδυμα προβάτου» έλεγε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Μετά τη συμμετοχή του ρασοφόρου στην εκπομπή μαγειρικής ο μητροπολίτης έστειλε ξανά την εγκύκλιο στους ναούς, επισημαίνοντας ότι τότε ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ.

Δες περισσότερα στο βίντεο του T-live:

Read More

And More