Μάκης Δελαπόρτας για Μαίρη Χρονοπούλου: «Έγιναν απρέπειες στην κηδεία, γι’ αυτό βγήκα από το σπίτι της με κλάματα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας την Πέμπτη 28/12.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις αναμνήσεις του από τα τελευταία Χριστούγεννα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, αλλά και όσα τον στενοχώρησαν στην κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Ήμουν στο σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στα τελευταία της Χριστούγεννα. Τα τελευταία Χριστούγεννα ήταν μέσα στο κέφι, στη χαρά, στην ευτυχία και στις ευχές για “Καλή Χρονιά”¨. Δυστυχώς η χρονιά δεν ήταν καλή. Τη χρονιά του ’95 ήμασταν όλοι εκεί: οι φίλοι, οι συγγενείς. Της άρεσε πολύ να κάνει αυτά τα πάρτι, η ίδια να περιποιείται τους καλεσμένους. Μαγείρευε, αλλά δεν έτρωγε. Τρώγαμε εμείς. Δεν υπήρχε περίπτωση να πας στο σπίτι της Αλίκης και να σηκωθείς από το τραπέζι χωρίς να φας», είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

Και συνέχισε: «Μετά το θέατρο η Αλίκη μας καλούσε στο σπίτι και μας έφτιαχνε μακαρόνια με κιμά. Βουνά τα μακαρόνια κι εκείνη έτρωγε μια πιρουνιά. Έτσι ήταν».

Μιλώντας για την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου ανέφερε: «Εγώ από τη φύση μου είμαι ευσυγκίνητος. δεν αντέχω εικόνες σε αυτές τις τελετές. Ημέρα Χριστουγέννων έχασα τον πατέρα μου. 25 Δεκεμβρίου του 1990. Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά και εγώ έπρεπε να πάω να παίξω στο θέατρο. Εκεί δεθήκαμε με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Σε όσους ήμουν πολύ κοντά τους σεβαστήκαμε στις δύσκολες στιγμές. Δεν μου αρέσει ο κόσμος να έχει την τελευταία εικόνα ενός ανθρώπου. Δεν θα το ήθελε και η Μαίρη Χρονοπούλου, όσο όμορφη και να ήταν. Ξέφυγε όμως η κατάσταση.

Ήμουν συγκλονισμένος. Σε ένα σαλόνι που μαζευόμασταν, τρώγαμε, πίναμε και χαμογελούσαμε, δεν μπορούσα να βλέπω την τελευταία εικόνα της Μαίρης. Η Μαίρη μιλούσε για ένα πάρτι, το πάρτι ήταν “όταν φύγω να χαμογελάτε και να διασκεδάζετε”, άλλο αυτό και άλλο αυτό που συνέβη στην κηδεία της».

Read More

And More