Μάκης Δελαπόρτας: «Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν ήξερε την Αλέξια και με ρωτούσε μπας και είναι καμία άφωνη»

Ο Μάκης Δελαπόρτας διηγήθηκε το παρασκήνιο πίσω από τη γνωστή συνεργασία της Ρένας Βλαχοπούλου και της Αλέξιας στο τραγούδι «Έχω απόψε ραντεβού».

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» περιέγραψε πώς η μεγάλη συγκίνηση και τα ασταμάτητα κλάματα της Αλέξιας ενώ ήταν στο στούντιο με τη σπουδαία ηθοποιό εμπόδισε την ηχογράφηση του ντουέτου, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σε ξεχωριστές φάσεις από τις δύο γυναίκες.

«Το 1994 αποφάσισα να κάνω την παράγωγη σε έναν δίσκο της Αλέξιας, ο δίσκος λεγόταν “Τα Κλασικά”. Εκεί έφερα την Ρένα Βλαχόπουλου να ηχογραφήσει το “Έχω απόψε ραντεβού”. Η Ρένα δεν ήξερε την Αλέξια, όταν της το πρότεινα, με ρώτησε “ποια είναι αυτή η Αλέξια, μπας και είναι καμία άφωνη;”. Της λέω: “Όχι, Ρένα μου, η Αλέξια είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια” και θέλω να έρθεις να πεις αυτό το τραγούδι μαζί της. Μου λέει “εντάξει, θα έρθω, αλλά στο λέω από τώρα, δεν πρόκειται εγώ να το πω δεύτερη φορά, μια και έξω θα πάει”. Της λέω “η Αλέξια είναι μια καταπληκτική τραγουδίστρια, δεν πρόκειται να σε καθυστερήσει καθόλου”.

Όταν πήγα τη Ρένα στο στούντιο, η Αλέξια χαίρεται πάρα πολύ που έχει τη Ρένα Βλαχόπουλου μαζί της για το ντουέτο, μου είπε ότι είχε πολύ άγχος, της λέω “άσε το τρακ τώρα, να τελειώνουμε”. Μπαίνουν μέσα, ξεκινάει. Η Αλέξια άρχισε να κλαίει, της λέω: “Τι έπαθες; Της λέω πες το τραγούδι γρήγορα, γιατί η Ρένα δεν είναι για πολλά-πολλά”. Μου λέει: “Αχ, συγγνώμη Μάκη μου, πώς θα πω το τραγούδι, συγκινήθηκα πάρα πολύ, η Ρένα Βλαχόπουλου είναι μπροστά μου για πρώτη φορά στη ζωή μου», είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

Και συνέχισε: «Δεύτερη φορά πάλι ξεκινάει το τραγούδι, πάλι η Αλέξια βάζει τα κλάματα. “Τι έγινε ρε παιδιά;”, λέει η Ρένα, “γιατί κλαις κορίτσι μου;”. “Τίποτα, κυρία Ρένα, συγκινήθηκα που σας βλέπω”, λέει η Αλέξια. “Βρε, άσε τις συγκινήσεις, γιατί πρέπει να πάω να κάνω και σκορδαλιά στον άντρα μου και με περιμένει”, απαντάει η Βλαχοπούλου».

Τέλος, ο Μάκης Δελαπόρτας συμπλήρωσε: «Η Ρένα τελικά εκείνη την μέρα είπε το δικό της μέρος και την επομένη μπήκε στο στούντιο η Αλέξια και “κούμπωσε” μαζί της. Οι ατάκες του τραγουδιού “πού πήγες;”, “ήταν ωραίος, ψηλός, μελαχρινός;”, όλα αυτά έγιναν κολλητά, κομμένες, η μία μετά την άλλη. Έτσι έγινε αυτό το ντουέτο, αυτό το ιστορικό ντουέτο, που τελικά δεν ειπώθηκε ποτέ και από τις 2 μαζί, αλλά από την καθεμία ξεχωριστά. Έτσι, έγινε από τη μεγάλη συγκίνηση της Αλέξιας που έχοντας απέναντί της τη Ρένα Βλαχοπούλου δεν μπορούσε να τραγουδήσει».

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164