Μάξιμος Μουμούρης για Λίνα Μενδώνη: “Δεν πρέπει να παραιτηθεί αλλά να αναλογιστεί τι έχει συμβεί”

Ο Μάξιμος Μουμούρης μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, πήρε θέση υπέρ των θυμάτων ενώ ανέφερε ότι η Λίνα Μενδώνη δεν πρέπει να παραιτηθεί αλλά να αναλογιστεί το τι ακριβώς έχει συμβεί.

“Εγώ δεν έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Επικαλούμαι την κοινή λογική που λέει ότι όταν αυτά τα θύματα χρειάζονται τόσα χρόνια για να μιλήσουν, απορώ πώς οι άνθρωποι που δουλεύουμε στο θέατρο θα μπορούσαμε να ξέρουμε τόσες λεπτομέρειες και να μην έχουμε μιλήσει. Εγώ δεν ήξερα το βάθος αυτών των πραγμάτων. Σίγουρα το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει πάντα, είναι νόμος και πρέπει να τον σεβόμαστε.

Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που βγαίνουν και μιλάνε και συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα… Ο φάκελος έχει ανοίξει και πολλοί είναι πρόθυμοι να πάνε και να καταθέσουν. Ο κύριος Κούγιας θέλει να υπερασπιστεί τον πελάτη του αλλά ας σεβαστούμε και τις μαρτυρίες ανθρώπων που δεν μπορεί να έχουν συνωμοτήσει πόσοι άνθρωποι εναντίων ενός ανθρώπου. Το θεωρώ αδιανόητο.

Το θέμα δεν είναι κομματικό. Οι μεγάλες θέσεις έρχονται μαζί με μεγάλες ευθύνες κι όπως καρπωνόμαστε τις επιτυχίες πρέπει να πιστωνόμαστε τις αποτυχίες. Δεν πρέπει η κυρία Μενδώνη να παραιτηθεί αλλά πρέπει να αναλογιστεί το τι έχει συμβεί. Αυτό που έχω να πω για το ΣΕΗ είναι ότι μέχρι χθες που πήγε ο κύριος Μπιμπίλας και κατέθεσε τον φάκελο, έδειξε υπομονή, σοβαρότητα και δεν μπορούσε βάσει καταστατικού να καταγγείλει συνάδελφο. Για μένα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο”, ήταν τα λόγια του Μάξιμου Μουμούρη.

Δες το βίντεο:

Read More

And More