Μάνος Παπαγιάννης για Σοφία Παυλίδου: «Μου επιτέθηκε πολύ άσχημα και βρίζοντας» – Τι είπε στην κατάθεσή του

Στις δικαστικές αίθουσες συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 9/11 ο Μάνος Παπαγιάννης και η Σοφία Παυλίδου, μετά την αναβολή της δίκης τον περασμένο Μάιο.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το 2018, η ηθοποιός είχε υποβάλει μήνυση για απλή σωματική βλάβη στον συνάδελφό της στην παράσταση «Πετάει – Πετάει», κατηγορώντας τον για ξυλοδαρμό στα παρασκήνια. Στη συνέχεια, και εκείνος είχε υποβάλει μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σήμερα Πέμπτη 10/11 μέσα από την εκπομπή Πρωινό παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του Μάνου Παπαγιάννη, ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα.

«Με το πέρας της παράστασης πηγαίνω στο καμαρίνι και ξεκίνησε την κουβέντα ο κ. Καλυβάτσης, χρησιμοποίησε ένα χαρακτηρισμό και μου είπε ότι επίτηδες δεν είπε την ατάκα η Σοφία και είχε νεύρα. “Όχι μου το είπε γιατί και εσύ δεν είπες μια ατάκα, και για αυτό δεν την είπε εκείνη, επειδή εσύ δεν είπες την προηγούμενη” μου είπε ο κ. Καλυβάτσης, εγώ δεν το πιστεύω. Όπως ήμουν ήθελα να δω τι έχει συμβεί, ήμουν γυμνός, δεν πρόλαβα να βάλω το πουκάμισο, ήμουν ξυπόλυτος».

«”Βρε Σοφία μου, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν είπες την ατάκα;” “Έτσι γιατί δεν ήθελα, δεν μου βγήκε και δεν ήθελα. Έτσι δεν ήθελα να την ξαναπώ, γιατί δεν είναι στο έργο”, μου απάντησε. “Σοφία μου, πρώτον το έργο είναι διασκευή και δεύτερον το έχουμε κάνει πρόβα. Δεν μπορείς εσύ να αποφασίζεις αν θα πεις την ατάκα”. Στην πορεία ανέβηκαν οι τόνοι, όχι τόσο χυδαίες λέξεις όσο είπαν οι μάρτυρες», κατέθεσε ο Μάνος Παπαγιάννης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σκευωρία εις βάρος του, είπε: «Ναι. Από τη δεύτερη χρονιά που ξεκίνησε το έργο, από τις πρόβες, υπήρχαν διάφορα θέματα με τον κ. Καλυβάτση. Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να φύγω και δεν με άφηναν να φύγω, δεν μπορούσε να κάνει αυτόν τον ρόλο. Η Σοφία είναι φίλη με τον Σωτήρη. Νιώθω ότι υπήρχε ένα περίεργο κλίμα για να με κάνουν να φύγω. Μόλις εγώ απολύθηκα από τη δουλειά μου, έγινε η αντικατάστασή μου και ο κ. Καλυβάτσης πήρε τον ρόλο μου.

Η κυρία Παυλίδου ήθελε να απολυθώ εγώ, όχι να σταματήσει η παράσταση και εκβιάστηκε, πήρε δύο χαρτιά αναρρωτική άδεια για να με διώξει. Έφερε την Αστυνομία να με συλλάβει χωρίς λόγο. Ήμασταν αρκετή ώρα μπορώ να πω. 3-4 λεπτά υπήρχε ένταση, υπήρξαν ύβρεις, όχι τόσο χυδαίες, η Σοφία μου είπε ότι δεν θα ξαναπεί αυτά τα λόγια. Όταν έφτασα στην πόρτα είχε κλείσει την πόρτα η Σοφία.

Άνοιξα την πόρτα αρκετά έντονα, όχι με κλωτσιά, αρκετά έντονα, χωρίς ευγένεια – το δέχομαι. Μιλώντας, δεν θυμάμαι τι έλεγα μπορεί και βρίζοντας. Η κυρία Παυλίδου μου επιτέθηκε πολύ άσχημα και βρίζοντας ταυτόχρονα, άρπαξα τα χέρια της και τα έσπρωξα. Δεν με σταμάτησε κανένας, σηκώθηκα και έφυγα, δεν είχα καταλάβει ότι  είχα χτυπήσει τόσο πολύ. Όλο μου το πρόσωπο ήταν γεμάτο γρατζουνιές, με ανησύχησε γιατί ακούμπησε και το μάτι μέσα, συμβουλεύτηκα έναν φίλο μου που μου είπε να βάλω κομπρέσες και να κάτσω ανάσκελα, ένιωσα ότι δεν χρειάζομαι γιατρό.

Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη ζημιά που έχει απασχολήσει. Με έχει στεναχωρήσει πολύ αυτή η κατάσταση και μου έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Η κυρία Παυλίδου μία εβδομάδα πριν είχε τσακωθεί με έναν υπεύθυνο παραγωγής και του είχε πετάξει τις μπότες της. Την έπιασα και την ηρέμησα και μου είπε “Ρε Μάνο μου χίλια συγγνώμη”».

Δες επίσης: Κάτια Νικολαΐδου: Ανατροπή! Κατηγορούμενη η ηθοποιός – Της απαγόρευσαν να καταθέσει στη δίκη Παπαγιάννη – Παυλίδου

Δες επίσης: Δίκη Παυλίδου – Παπαγιάννη: Τι είπαν στις καταθέσεις τους Κόνι Μεταξά, Σωτήρης Καλυβάτσης και Κάτια Νικολαΐδου

Read More

And More