Μαρία Πολύζου: Γροθιά στο στομάχι όσα περιγράφει η κορυφαία μαραθωνοδρόμος – «Ο πατέρας μου έπινε και όταν μεθούσε, μας χτυπούσε»

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» εξασφάλισε αποκλειστικά αδημοσίευτα αποσπάσματα από το βιβλίο της Μαρίας Πολύζου, η οποία σόκαρε με τις αποκαλύψεις της για την σεξουαλική κακοποίησή της από τον πατέρα της σε ηλικία 11 ετών.

Η μαραθωνοδρόμος μετά τις αποκαλύψεις της στάθηκε στο γεγονός ότι τα παιδιά που υποφέρουν να μην φοβούνται να μιλήσουν, να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μιλήσουν, καθώς υπάρχει κάποιος πλέον να τα βοηθήσει. Ο εφιάλτης που έζησε στα χέρια του πατέρα της έχει παραμείνει ανεξίτηλος στην μνήμη της, με την ίδια να αποτυπώνει τις σκέψεις της σε ένα βιβλίο.

Στα αποκλειστικά αδημοσίευτα αποσπάσματα του βιβλίου της Μαρίας Πολύζου, που εξασφάλισε η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», η μαραθωνοδρόμος σοκάρει για ακόμη μία φορά.

«Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Είχε μαύρα μούσια που τον έκαναν ακόμα πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11 έως 12 ετών με βίαζε. Από τότε που τα έκανε όλα αυτά, έπεσα σε μία κατάμαυρη άβυσσο. Πιστεύω ότι από τότε τρέχω για να ξεφύγω. Πολύ γρήγορα από τότε που ξεκίνησε αυτή η βρωμιά προσπάθησα να φύγω από εκείνο το σπίτι και ας ήμουν τόσο μικρή και δεν είχα πού να πάω».

 

«Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί ακόμα. Όταν σε κακοποιούν σε τόσο μικρή ηλικία αναστατώνονται τα πάντα μέσα σου. Χωρίς να ξέρεις το γιατί, νιώθεις βρώμικη και ένοχη. Έχασα τον εαυτό μου, ένιωθα ότι το σώμα μου και η ζωή μου δεν είχαν καμία αξία, ότι εγώ η ίδια ήμουν ένα μηδενικό. Αν ο ίδιος μου ο πατέρας φερόταν έτσι, γιατί να υπάρχεις; Ήθελα να με πάρει ο Θεός», παραδέχεται στο βιβλίο της η Μαρία Πολύζου συγκλονίζοντας με τις απόκρυφες σκέψεις της.

Read More

And More