Μαρία Σατραζέμη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο – «Όταν το έμαθε ο σύντροφός μου, με εγκατέλειψε»

Η Μαρία Σατραζέμη, αναμφίβολα, είναι μία γυναίκα που ξέρει να πολεμά και να μην το βάζει κάτω. Σε ηλικία 29 ετών, ύστερα από μία ενόχληση στο στήθος επισκέφθηκε τον γιατρό και μετά από μία σειρά εξετάσεων, διαγνώστηκε με καρκίνο τρίτου σταδίου. Η ίδια χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και από τότε, ξεκίνησε η δική της σκληρή μάχη.

Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε, όταν ο σύντροφός της έμαθε για την περιπέτεια της υγείας της, την εγκατέλειψε. Γι’ ακόμα μία φορά όμως εκείνη δεν «λύγισε».

Η Μαρία Σατραζέμη φιλοξενήθηκε στο T-live και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τις δύσκολες στιγμές, ενώ έστειλε και το δικό της μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη.

«Η στήριξη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύπλευρη και πολυπαραγοντική. Τη χρειάζεσαι. Τη στιγμή που νοσείς, εσύ είσαι το επίκεντρο, εσύ είσαι το πρώτο άτομο που πρέπει να δίνεις σημασία. Αυτό πρέπει να το συλλάβουν όσοι θέλουν ή σκοπεύουν να σε στηρίξουν. Χρειάζεται να το συλλάβουν οι φίλοι σου, το οικογενειακό σου περιβάλλον και ο σύντροφος αν έχεις» ανέφερε η Μαρία Σατραζέμη, η οποία τόνισε πως οι άνθρωποι δυσκολεύονται να στηρίξουν τον πάσχοντα.

«Ακρωτηριάζεται όλο σου το γυναικείο είναι και σίγουρα ο άντρας που έχεις απέναντί σου καλό θα είναι, να είναι δίπλα σου. Σε πολλές περιπτώσεις δε συμβαίνει αυτό, δεν είμαι η πρώτη που μου συνέβη και σίγουρα δε θα είμαι η τελευταία. Βοηθήθηκα πολύ από τη ψυχοθεραπεία που έκανα» πρόσθεσε.

«Από την καρδιά μου θέλω να πω ότι ο καρκίνος παλεύεται, ναι είναι δύσκολο, αλλά αυτό παλεύεται. Έχει έρθει μόνο για να μας μάθει πράγματα. Κι αν το αφήσουμε να επιδράσει πάνω μας με τη διαδικασία της μάθησης και όχι τόσο του τραύματος, τότε θα περάσει πραγματικά. Το εννοώ. Είμαι εδώ, το εννοώ και θέλω να συμβεί και σε εσάς», κατέληξε η Μαρία Σατραζέμη.

Δες όλη την εξομολόγηση στο T-live.

Read More

And More