Μαρία Σολωμού: “Όταν κάνεις ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι έχεις μία εφ’ όρου ζωής υποχρέωση” (video)

Με το θέμα της συνεπιμέλειας ασχολήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, η εκπομπή MEGA STORIES με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, καταγράφοντας τις ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται στη μία ή την άλλη πλευρά της δύσκολης αυτής υπόθεσης.

Η εκπομπή παρουσίασε μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, πατέρες που δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους, και προσπαθεί να μπει στη θέση των πρωταγωνιστών της ιστορίας, των ίδιων των παιδιών, που κάποιες φορές καταλήγουν να γίνονται τα «θύματα» της σκληρής, ενίοτε, διαμάχης μεταξύ των γονιών τους. Στο Mega Stories μίλησε για το θέμα η γνωστή ηθοποιός και μητέρα, Μαρία Σολωμού, η οποία ανέφερε ότι για να λειτουργήσει η συνεπιμέλεια πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας.

“Για να λειτουργήσει η συνεπιμέλεια, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας. Δεν γίνεται αλλιώς. Τα διαζύγια πλέον είναι ό,τι πιο σύνηθες. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και των αντρών και των γυναικών. Θα πάρω το μέρος των γυναικών, ως γυναίκα σαφέστατα και θα πω ότι δεν είναι όλοι καλοί σύντροφοι, σύζυγοι και ξέρω πολλά παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι χώρισαν και εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους, από το παιδί τους. Όταν κάνεις ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι έχεις μία εφ’ όρου ζωής υποχρέωση. Δεν μπορείς; Νιώθεις ότι θες να φύγεις και να είσαι ελεύθερο πνεύμα; Πες το! Μην κάνεις παιδί, δεν ξέρω. Αλλά είναι μια υποχρέωση. Η ευκολία που κάνουμε παιδιά και γάμους, με τρελαίνει. Κανένας δικαστής δεν θα με υποχρεώσει να δω το παιδί μου, αν δεν θέλω. Ναι, το νομικό πλαίσιο είναι σωστό να υπάρχει και είναι σωστή η συνεπιμέλεια εφόσον το θέλει ο πατέρας. Γιατί αν δεν το θέλει ο πατέρας, τότε δε θέλω εγώ να του το δώσω», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σολωμού.

 

Read More

And More