Μαριάννα Τουμασάτου: «Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ακόμη και αν αθωωνόταν»

Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στο Πρωινό και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για την αντιδικία της Ζέτας Δούκα με τον Γιώργο Κιμούλη. Η ηθοποιός τόνισε πως δεν ήταν μάρτυρας σε κάτι για να μπορεί να εκφέρει δημόσια άποψη ωστόσο από συζητήσεις της με την ηθοποιό γνωρίζει κάποια πράγματα.

«Δεν μπορώ να έχω άποψη για το που και τι μπορεί να έχει δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Εγώ έχω ταχθεί  εδώ και πολλά χρόνια υπέρ των ανθρώπων που έχουν υποστεί οποιαδήποτε κακοποίηση και παραμένω σε αυτή τη θέση. Τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αυτό ξέρω εγώ. Όταν υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία λένε κάτι, δεν θεωρώ ότι έχουν αποφασίσει απλά και μόνο να κατηγορήσουν το όνομα και την εικόνα ενός ηθοποιού, ενός οποιουδήποτε ανθρώπου. Από εκεί κι έπειτα, τα υπόλοιπα θα κριθούν στην ώρα τους», είπε αρχικά η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Δεν θεωρώ ότι η Ζέτα έχει πει ψέματα, αν με ρωτάτε, αλλά δεν ήμουν παρούσα για να μπορώ να το δηλώσω. Έχω μιλήσει με τη Ζέτα κατ’ επανάληψη. Είναι ένα πλάσμα που κοινωνικά είναι πολύ ηχηρό, είναι πολύ δυναμικό πλάσμα και συζητάω μαζί της για πάρα πολλά πράγματα. Αυτό το πράγμα το έχουμε συζητήσει…», σημείωσε η Μαριάννα Τουμασάτου για τη Ζέτα Δούκα.

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε την Μαριάννα Τουμασάτου αν σε περίπτωση που ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωωνόταν, θα δεχόταν να συνεργαστεί μαζί του με εκείνη να εμφανίζεται κατηγορηματικά αρνητική. «Δε θα έπαιζα ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί δεν πιστεύω ότι αν αθωωθεί θα πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση» είπε.

«Η ψυχολογία των κοριτσιών που έχουν κάνει τις καταγγελίες είναι πολύ δύσκολη όπως οποιουδήποτε ανθρώπου που έχει υποστεί κάτι τόσο σκληρό και σοβαρό και όταν πρέπει να το αναμασήσει και να σε φέρουν σε δύσκολη θέση… Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά είναι δυνατές και τα καταφέρνουν.

Δεν είναι ευχάριστο σε κανέναν άνθρωπο όταν έχει βιώσει κάτι τόσο δυσάρεστο να τον αμφισβητούν, να αμφισβητούν την αλήθεια τους που προσωπικά πιστεύω πως είναι έτσι κι αλλιώς αλήθεια. Τα πράγματα που συμβαίνουν δε μπορείς να κάνεις ότι δεν έχουν συμβεί και όταν βρίσκεις τη δύναμη προσπαθείς να προστατεύσεις κι άλλους ανθρώπους. Αυτό κάνανε αυτά τα κορίτσια, σε αυτό εμμένουν και σε αυτό θα συνεχίσουν» ανέφερε σε άλλο σημείο η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Φυσικά υπάρχουν κι άλλες κοπέλες στο ελληνικό θέατρο που έχουν βιώσει αντίστοιχα πράγματα. Όταν νιώσουν έτοιμες θα μιλήσουν, αν ποτέ νιώσουν. Δε μπορείς να ζητάς από έναν άνθρωπο να είναι έτοιμος να μιλήσει για κάτι τόσο δύσκολο… » πρόσθεσε.

Όσο για το αν έχει δει να αλλάζει κάτι μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες, η Μαριάννα Τουμασάτου είπε, «Ακόμη δεν έχει αλλάξει κάτι… Προσπαθούμε να συνηθίσουμε την ιδέα χάνοντας την ουσία. Η ουσία είναι “όχι βία σε κανέναν άνθρωπο” κανένα πλάσμα δεν πρέπει να κακοποιείται».

 

Read More

And More