Μαριάννα Τουμασάτου: Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της παράστασης «Το μπουφάν της Χάρλεϋ

Η επίσημη πρεμιέρα του εμβληματικού μονολόγου «Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Αλέξανδρου Σταύρου και με τη Μαριάννα Τουμασάτου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 5/12 στο θέατρο Coronet.

H Mαριάννα Τουμασάτου κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να καταχειροκροτηθεί από το πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών στο θέατρο για να την απολαύσει.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης και πολλοί συνάδελφοι και φίλοι της ηθοποιού όπως: Μάριος Αθανασίου, Κρατερός Κατσούλης, Υρώ Λούπη, Σωτήρης Καλυβάτσης, Μαρία Σολωμού, Ντόρα Μακρυγιάννη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ισιδώρα Σιδέρη, Αιμίλιος Χειλάκης, Λίνα Σακκά, Ελισάβετ Μουτάφη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Γιώργος Γαλίτης κ.α.

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το TLIFE

Κρατερός Κατσούλης,, Μάριος Αθανασίου

Ισιδώρα Σιδέρη, Γιάννης Ζουγανέλης

Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελισάβετ Μουτάφη

Λίνα Σακκά, Αιμίλιος Χειλάκης

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αλέξανδρος Σταύρου

Νέλλη Γκίνη, Λένα Μαντά

Μαρία Ναυπλιώτου, Μαριάννα Τουμασάτου

Έφη Μουρίκη, Μαριάννα Τουμασάτου, Βλαδιμηρος Κυριακίδης, Πρόδρομος Τοσουνίδης

Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Μαριάννα Τουμασάτου, Πέγκυ Ζήνα

Γρηγόρης Τουμασάτος με τη σύζυγό του, Τατιάνα-Μαριάννα Τουμασάτου-Αλέξανδρος Σταύρου

Υρώ Λούπη, Ελισάβετ Μουτάφη

Γιάννης Μπαφάκης-Λίνα Πρίντζου-Δημήτρης Μηλιόγλου-Ορνέλα Λούτη-Βασίλης Τσιγκριστάρης

Υρώ Λούπη-Σωτήρης Καλυβάτσης-Βάσω Γουλιελμάκη-Ελισάβετ Μουτάφη

Ντόρα Μακρυγιάννη, Μάριος Αθανασίου, Μαρία Σολωμού

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που μας θυμίζει ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες και οι νέοι θα χρειάζονται πάντα κάποιον να τους στηρίξει για να πετάνε ελεύθεροι προς το μέλλον τους, χωρίς να κινδυνέψουν και να χαθούν.

Ένας μονόλογος – κλαυσίγελος μιας γυναίκας στο μεταίχμιο μεταξύ σκληρότητας και τρυφερότητας, σοφίας και τρέλας, κωμικότητας και τραγικότητας. Μιλάει στον εύζωνα γιό της που φυλάει σκοπιά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Απέναντι της αυτός, θέλει δε θέλει θα την ακούσει, παλιά όταν του μιλούσε η μάνα του έφευγε, τώρα είναι ανυπεράσπιστος μπροστά της.

Ανυπεράσπιστη κι αυτή, μόνο μία ομπρέλα έχει να κρύβεται από κάτω της σαν σε καταφύγιο από την πραγματικότητα. Κι όταν η πραγματικότητα δεν της ταιριάζει η ομπρέλα της τη σώζει πάλι όπως τον ακροβάτη που σχοινοβατεί.

Για να συνεχίζει να ισορροπεί ξανά πάνω στο μεταίχμιο της. Στην οδυνηρή κόψη του «Πάλι καλά», ένα σχοινί πάνω στο οποίο μετεωριζόμαστε όλοι μας και κάθε μέρα.

Σε αυτόν το ρόλο ακροβατεί ερμηνευτικά η Μαριάννα Τουμασάτου. Πηγαίνει κι έρχεται στις δύο άκρες του σχοινιού πότε σαν μητέρα, πότε σαν κορίτσι.

Γιατί μόνο αν πλησιάσουμε στην απόλυτη και ανιδιοτελή αγάπη, θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη ζωή και σε όσα αυτή μας επιφυλάσσει.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More