Μάριος Ιορδάνου: «Ο γάμος είναι μια βλακεία, ένας θεσμός στον οποίο δε πιστεύω»

Για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος τις δυσκολίες της ζωής, τη σύζυγό του Σοφία Καζατζιάν αλλά και τους ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση εξουσίας μίλησε ο Μάριος Ιορδάνου στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται“.

«Η ζωή είναι πάρα πολύ σκληρή, υπάρχουν και ήττες και νίκες, πέφτεις, σηκώνεσαι και ξανά το ίδιο. Είναι αυτό που λέω πάντα, δεν υπάρχει ήττα στη ζωή, μόνο παραίτηση… Πάντα πίστευα ότι είμαι ένα πολύ μεγάλο τίποτα. Προερχόμαστε από ένα σκοτάδι και πάμε σε ένα άλλο. 

Στο μεσοδιάστημα που το λέμε ζωή, περνάμε έτσι όπως εμείς έχουμε επιλέξει. Έχω πάει πολλές φορές να πεθάνω… Η ζωή δεν είναι δεδομένη, από θάνατο έρχεσαι και σε θάνατο πηγαίνεις….» ανέφερε αρχικά ο Μάριος Ιορδάνου.

«Οι άνθρωποι καταχρώνται την εξουσία. Η εξουσία δεν αλλάζει τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτει, όλα αυτά ήταν τέρατα και πριν και μετά την κατάκτηση της εξουσίας. Οι γυναίκες είναι πάρα πολύ αδικημένες. Ζούμε σε πατριαρχικές κοινωνίες. Ό,τι συμβαίνει ως διόρθωση του παρελθόντος, είναι καλό. Η γυναίκα μου, δεν είναι γυναίκα μου, είναι γυναίκα του εαυτού της. Είναι επιλογή της να είναι μαζί μου, όπως και δική μου να είμαι μαζί της.

Όταν θέλει να φύγει, μπορεί να το κάνει. Εδώ είναι και η ρίζα των γυναικοκτονιών. Οι άνθρωποι αυτοί, θεωρούν τη γυναίκα κτήμα τους, είναι τόσο άρρωστοι. Εμείς κάναμε έναν πολιτικό γάμο για λόγους ασφάλισης. Ο γάμος είναι μια βλακεία, ένας θεσμός στον οποίο δε πιστεύω» είπε σε άλλο σημείο ο ηθοποιός.

Read More

And More