Μίκης Θεοδωράκης: «Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν θα κάνει το τεστ DNA»

Η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε, ενώ μέχρι στιγμής διαφορετικές ερμηνείες δίνουν η πλευρά του Νίκου Κουρή και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Κυριάκος Ροζάκης, που εκπροσωπούν αντίστοιχα την κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον κ. Νίκο Κουρή.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στο αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει σκοπό να κάνει την εξέταση DNA που έχει ζητηθεί από τη μεριά Κουρή, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι: «Βεβαίως και δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει. Το εξώδικο δεν απαντήθηκε και δεν πρόκειται να λάβει απάντηση ο κ. Κουρής σε αυτό. Είναι προσβολή της μνήμης του Θεοδωράκη να ζητάει τώρα μετά το θάνατό του ο κ. Κουρής το τεστ DNA. Αν επιμείνει θα δούμε πώς θα απαντήσουμε. Αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι η απόλυτη σιωπή».

«Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τις κινήσεις του. Ο κ. Νίκος το ορίζει αυτό ως κίνηση αγάπης. “Έλα να κάνουμε μια εξέταση DNA για να δούμε αν είμαστε αδέρφια”. Δεν υπάρχει περαιτέρω διεκδίκηση. Το θέμα είναι ηθικό. Δεν υπάρχει καμία περιουσιακή διεκδίκηση», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ροζάκης.

«Στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται και σε άλλους ανθρώπους. Ο κ. Κουρής αυτή την αδυναμία είχε, να κυκλοφορεί ως Νίκος Θεοδωράκης. Από αυτό, μέχρι να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του, έχει μεγάλη απόσταση. Ο Μίκης Θεοδωράκης τον εκτιμούσε τον κ. Κουρή για τα όσα έκανε στο ραδιόφωνο. Ο κ. Κουρής προσβάλει τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με αυτό που κάνει τώρα για λόγους δημοσιότητας», απάντησε ο κ. Λυκουρέζος.

 

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν η κ. Μαργαρίτα δεχτεί να κάνει την εξέταση DNA, τελειώνει το θέμα. Είναι δικαίωμα του κ. Νίκου Κουρή Θεοδωράκη να διεκδικήσει το επώνυμό του, που το είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Την αντιδικία την ξεκίνησε η κ. Μαργαρίτα με τα ασφαλιστικά μέτρα. Μακάρι να αλλάξει γνώμη η κ. Μαργαρίτα και να έρθει για την εξέταση», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Ροζάκης.

Read More

And More