Μίλτος Τεντόγλου: «Τώρα που το πήρα και αυτό μπορώ να χαλαρώσω, έκανα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, αλλά μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με το τελευταίο “χρυσό” του άλμα.

Μπορεί το άλμα στα 8,52 μέτρα να του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, αλλά ο ίδιος ο Τεντόγλου τόνισε ότι έκανε λάθος που του στοίχησε ένα ιστορικό ρεκόρ.

«Πέρυσι είχα υποσχεθεί ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο δύσκολος σχεδόν από όσους έχω συμμετάσχει και τελικά κατάφερα να πάρω τη νίκη. Πέρυσι δεν ήμουν καλά, ήταν κακός αγώνας για μένα, κακή μέρα. Απόψε δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο.

Δεν ήμουν άνετος. Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω άσχημα τα πόδια μου, σαν να παθαίνουν κράμπες και γι’ αυτό άργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έπρεπε να τεστάρω τα πόδια, να δω αν ήμουν καλά και στο τελευταίο άλμα μπήκα να το κάνω, αφού δεν πόνεσα προηγουμένως. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ», είχε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Για το πρώτο του άλμα στα 8,50 μέτρα, ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι είπε: «Αυτός ήταν ο στόχος. Να μπω να κάνω 8,50 στο πρώτο και στη συνέχεια να πάω για καλύτερα αλλά μετά δεν με βοήθησαν τα πόδια μου. Αυτό το άλμα (σ.σ το έκτο και τελευταίο) ήταν για 8,70 αλλά άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Γι’ αυτό θύμωσα. Ήταν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα! Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα αλλά θα μπορούσα να κάνω ρεκόρ».

«Ήθελα κάτι καλύτερο γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, Είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Ένιωσα όλο το γήπεδο. Μου έδωσε δύναμη αυτό, γιατί όπως είπα είχα θέμα με τα πόδια μου. Νόμιζα ότι θα τραυματιστώ. Είμαι ok!», συμπλήρωσε ο Έλληνα αθλητής

«Τώρα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου. Τώρα θα απολαμβάνω τους αγώνες μου, θα χαλαρώσω. Χωρίς να το υποβαθμίζω, έχω κερδίσει πέντε ευρωπαϊκά, εντάξει! Να κερδίσω και πάλι; Δεν το υποβαθμίζω. Τα μεγάλα με ενδιαφέρουν», σχολίασε ο Μίλτος Τεντόγλου για το γεγονός ότι έχει κατακτήσει όλα τα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Όσο για το τι του είπε ο Γιώργος Πομάσκι πριν το τελευταίο άλμα, Έλληνας αθλητής είπε: «”Πάμε το έχεις, μπορείς να το κάνεις”. Είχε φοβηθεί κι αυτός. Το ήξερε κι αυτός!»

Read More

And More