Μιχάλης Αφολαγιάν – Η Μάγισσα: «Με συνέλαβαν στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη, ήταν ξαφνικό»

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν βρέθηκε καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2Night Show με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά «Μάγισσα» στον ANT1. 

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Αφολογιάν μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να καταφέρει να λάβει την ελληνική ιθαγένεια, καθώς συνελήφθη στη Σύρο όπου ως παράνομο μετανάστη. 

«Πήρα ελληνική ιθαγένεια τον Αύγουστο, μετά από 23 χρόνια. Συνταγματικά δικαιούται να είναι Έλληνας, όποιος έχει αίμα ελληνικό. Είναι πολύ ψυχοφθόρο ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις σε μια συνθήκη και δεν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι. Είσαι κομμάτι της κοινότητας. Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα κι οι παρέες μου ήταν Έλληνες», ανέφερε ο Μιχάλης Αφολογιάν.

Και πρόσθεσε: «Γενικότερα ζούσα σε έναν κόσμο που θεωρούσα ότι είμαι μέλος του. Μετά τα 18 αρχίζεις να δίνεις εξηγήσεις από που έρχεσαι, ποιος είσαι, αν έχεις άδεια διαμονής και εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται».

Σχετικά με τη σύλληψή του, δήλωσε: «Με συνέλαβαν στη Σύρο. Ήταν ξαφνικό. Έκαναν έλεγχο στον δρόμο κι εγώ θεωρούσα ότι με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική, ότι ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά. Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς σιγά σιγά που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο», είπε ο ηθοποιός που υποδύεται τον «Μπακού» στη σειρά «Μάγισσα» του ANT1. 

Read More

And More