Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Οι ερωτικές μας σχέσεις στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Οδηγός Καλής Ζωής»

Οι ερωτικές μας σχέσεις και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Οδηγός Καλής Ζωής» πμε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 09:00. Έχουμε γίνει εγωιστές και φοβόμαστε να μοιραστούμε και να δεσμευθούμε; Μήπως ερχόμαστε από «διαφορετικούς κόσμους» ή μήπως δεχόμαστε επιρροές από «τρίτους»; Πόσο επηρεάζει τη σχέση ο ερχομός του παιδιού; Τελικά, γιατί είναι τόσο δύσκολο να συνδεθούμε ουσιαστικά με έναν άνθρωπο;

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος, ο οποίος καταθέτει τη δική του γνώμη για τις ερωτικές σχέσεις και τους παράγοντες που τις επηρρεάζουν. «Κάνω μακροχρόνιες σχέσεις, όπως και με τη γυναίκα μου» λέει.
«Οι άνθρωποι δεν έχουμε αυτογνωσία. Έχουμε μεγάλο «εγώ» και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε… Καθημερινά ρωτάω τη γυναίκα μου πως είναι. Βλέπω κάποια έκφραση στο πρόσωπο της και αμέσως τη ρωτάω. Έχουμε βρει έναν κώδικα επικοινωνίας και καταλαβαίνω πότε είναι εντάξει και πότε είναι κάτι πιο σοβαρό».

Σύμφωνα με τον ίδιο…. «ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα. Πρέπει συνεχώς να διεκδικείς τον άλλον σαν να μην είστε παντρεμένοι. Συνήθως μετά το γάμο σταματούν να προσέχουν τον εαυτό τους. Κυρίως οι άντρες». Και προσθέτει: «Θα ήθελα να γίνω πατέρας. Είμαι προετοιμασμένος. Παρόλο που ξέρω πως πολλοί χωρίζουν μετά από μια γέννα. Διότι φέρνει τα πάνω κάτω. Κόβεται το σεξ, δίνεται όλη η προσοχή στο παιδί. Είμαι διαβασμένος!». Όπως τονίζει… «Για μένα παίζει ρόλο ο θαυμασμός κι όχι τόσο η σεξουαλική επιθυμία. Θαύμαζα όλους μου τους έρωτες. Δεν πιστεύω πολύ στην ερωτική έλξη. Είναι μια παράλογη εξάρτηση που σε τυφλώνει. Εγώ θέλω να παροτρύνω την επικοινωνία σε μια σχέση αλλά όταν αρχίζεις να βλέπεις πως κάποιος σε υποτιμά, σε βρίζει, ασκεί βία φύγε… Ο άνθρωπος δεν αλλάζει».

Στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία ακόμη θέματα: οι αιτίες και η αντιμετώπιση της βουλιμίας, τροφές που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα συμπληρώματα πρωτεΐνης.

Τα γόνατα είναι η μεγαλύτερη αλλά και η πιο ταλαιπωρημένη άρθρωση του σώματός μας. Κι αυτό γιατί δοκιμάζεται από τις συνήθειες, τις κινήσεις αλλά και τον χρόνο, ενώ τραυματίζεται συχνά και μάλιστα χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουμε.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 09:00 ειδικοί επιστήμονες μιλούν για τα συχνότερα προβλήματα του γόνατος – το υγρό στο γόνατο, τον μηνίσκο, την χονδροπάθεια και την οστεοαρθρίτιδα- καθώς και τις σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Καλεσμένη στο στούντιο είναι η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου, η οποία έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στα γόνατά της.

«Δε φοράω τακούνια, γιατί τα γόνατά μου μετά από τρία χειρουργεία δεν είναι σταθερά. Στα 12 είχα τραυματισμούς από τον αθλητισμό, το μπάσκετ. Ο γιατρός με συμβούλεψε να χειρουργήσω τον μηνίσκο μου. Αν δεν είχα χειρουργηθεί τότε, ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα σήμερα» υπογραμμίζει η Τίνα Μιχαηλίδου. «Υποτροπίασα στο πρώτο χειρουργείο, μετά ξανά χειρουργήθηκα στον έσω χιαστό και στον πλάγιο σύνδεσμο και ξανά χειρουργήθηκα εν τέλει τρίτη φορά στον μηνίσκο. Όλα αυτά επειδή δεν έκανα εξ αρχής σωστή αποθεραπεία. Δεν έκανα όλα όσα έπρεπε μετά, ούτε τις φυσικοθεραπείες ούτε και τη γυμναστική που έπρεπε επομένως ταλαιπωρήθηκα». Και καταλήγει: «Αισθάνομαι ένα τσίμπημα στη μια πλευρά του γονάτου. Αυτή είναι η αίσθηση. Δεν τεντώνει το γόνατό μου ούτε και λυγίζει ενώ έχουν περάσει 20 χρόνια σχεδόν».

Επίσης, στην εκπομπή μαθαίνουμε γιατί η μύτη μας είναι διαρκώς βουλωμένη, τα λάθη και τα σωστά που κάνουμε όταν αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στο σπίτι και εάν υπάρχει επιστημονική βάση για τις βεντούζες που κάνουν ακόμη και σήμερα αρκετοί, για να αντιμετωπίσουν το κρυολόγημα.

«Οδηγός καλής ζωής».
Mε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Read More

And More