Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν πρόκειται να πάω στην εκκλησία με το παιδί μου την ημέρα που θα διαβαστεί αυτό το κείμενο»

Τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια θέλησε να σχολιάσει ο Μιχάλης Οικονόμου μέσα από την εκπομπή Πρωινό.

Ο γνωστός ηθοποιός είπε αρχικά: «Οι ομοφυλόφιλοι σαν άνθρωποι έχουμε μια ευαισθησία, μια λεπτότητα ψυχική και είναι κανόνας αυτός νομίζω και κολλάει πάρα πολύ με την πίστη στον θεό. Οπότε πολλοί άνθρωποι ομοφυλόφιλοι είναι μέσα στην εκκλησία και θέλουν να ζουν πνευματικά αλλά αναρωτιέμαι – ειλικρινά νιώθω με τη βάπτιση που είπε ο Κύριος Ιερώνυμος, τι έχει πει σε ομόφυλες οικογένειες που είναι όντως μέσα στην εκκλησία; Γιατί εμείς ας πούμε θελήσαμε να βαπτίσουμε το παιδί μας, όχι κοινωνικά, για θρησκευτικούς λόγους».

«Με τον Νικηφόρο πολλές φορές πάμε στην εκκλησία τις Κυριακές. Αναρωτιέμαι επίσης, όλο αυτό, την ανοιχτή επιστολή της ιεραρχίας προς τους μητροπολίτες κάθε περιφέρειας να πάρουν πρωτοβουλίες για ενημέρωση του εκκλησιάσματος, ανησυχώ πολύ για το τι φυλλάδια θα τυπωθούν και τι πράσινο φως, πρωτοβουλίες βαρβαρότητας απέναντι σε ομόφυλά παιδιά της επαρχίας μπορεί να γίνουν αυτό το διάστημα», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Οικονόμου. 

«Εγώ πάω σε δύο συγκεκριμένες εκκλησία που το ποίμνιο μας έχει αγκαλιάσει, όπως και οι ιερείς. Εγώ όμως, είμαι και ένας ηθοποιός, είμαι ένας άνθρωπος που ίσως και να με βλέπουν διαφορετικά. Δεν ξέρω, δεν είμαι μέτρο σύγκρισης. Εγώ πιστεύω ότι η Ιεραρχία θα πρέπει να φέρει ανθρώπους να την ενημερώσουν για το τι ακριβώς είναι η ομοφυλοφιλία, όχι οι Μητροπολίτες να πάρουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν το ποίμνιο. Βλέπω γνώμες των Μητροπολιτών που δεν είναι καν επιστημονικές. Ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική διαταραχή», σημείωσε ο ηθοποιός. 

«Δεν πρόκειται να πάω στην εκκλησία με το παιδί μου την ημέρα που θα διαβαστεί αυτό το κείμενο, γιατί είδα ένα κείμενο της Ιεραρχίας που βγήκε από την απόφασή της που είναι σχεδόν αφοριστικό για εμάς και τις οικογένειές μας. Ας σκεφτούν λοιπόν και αυτοί τα παιδιά τους κα ας ανοίξουν μια αγκαλιά για να τους υποδεχτούν», κατέληξε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Read More

And More