Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαστε μία ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, με δύο μπαμπάδες κι ένα παιδί»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και την δημοσιογράφο, Κέλλυ Χεινωπόρου παραχώρησε ο Μιχάλης Οικονόμου

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την υιοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ως γονιός σε ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο της εκκλησίας σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους. 

«Εμείς είμαστε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και ένα παιδί. Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να σκεφτούν πριν ψηφίσουν. Να ξεβολευτούν από τις πεποιθήσεις που έχουν, γιατί εδώ μιλάμε για τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι πολλά τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Ένα παιδί που ξυπνάει και λέει καλημέρα στους δύο μπαμπάδες του, για την πολιτεία ο ένας από τους δύο δεν υπάρχει. Άσχετα λοιπόν του τι θα αποφασίσει η εκκλησίας, οι βουλευτές οφείλουν να αποφασίσουν με βάση τις ανάγκες τις κοινωνίας και αυτών των παιδιών που δεν διασφαλίζονται ίσα και δημοκρατικά στα δικαιώματά τους», είπε αρχικά ο Μιχάλης Οικονόμου.

«Είμαι γονιός σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, παρόλα αυτά είμαι ορθόδοξος χριστιανός, έχω σχέση με την εκκλησία, έχω πνευματικό. Άσχετα λοιπόν με το τι θα ψηφίσει η σύνοδος και μάλλον είναι λογικό να αποφασίσει ότι είναι κατά, αυτό που με κρατάει είναι ότι υπάρχουν φωνές, όπως μητροπολίτες, γεροντάδες στο Άγιο Όρος, οι οποίοι ρωτούν συνέχεια για εμάς, τι κάνουμε και πώς είναι η οικογένειά μου. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να μας παντρέψει η εκκλησία, αλλά σίγουρα η εκκλησία πρέπει νέους τρόπους ποιμαντικής απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Read More

And More