Μιχάλης Ρέππας: “Έχω ακούσει κουτσομπολιά ακόμη και για τον ίδιο μου τον εαυτό…”

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μιχάλης Ρέππας. Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και κριτής του YFSF μίλησε στην Φαίη Σκορδά και στον Γιώργο Λιάγκα για την εποχή της κρίσης, ενώ σχολίασε και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσίοτητας στον χώρο του θεάτρου.

“Εμείς οι άνθρωποι του θεάτρου και της τηλεόρασης, της μυθοπλασίας δεν βγάζουμε και τόσα πολλά λεφτά. Μια χαρά πληρωνόμουν, μια χαρά λεφτά είχα, όλοι μας μια χαρά περνούσαμε, το 2010 όμως συνέβη κάτι σοβαρό στη πατρίδα μας και βρεθήκαμε έτσι. Και πάνω σε μια στιγμή φρικαρίσματος βγήκα και είπα κάτι και βλακεία μου, γιατί πολλοί φίλοι με μάλωσαν, μου είπαν “Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια πράγματα…”. Άνθρωποι είμαστε κάνουμε και βλακείες. Όπως όλοι οι Έλληνες επηρεάστηκαν από την κρίση, έτσι και εγώ…” τόνισε ο Μιχάλης Ρέππας.

 

Όσον αφορά για το ελληνικό Me Too στον χώρο του θεάτρου, ο σεναριογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έχω ακούσει κουτσομπολιά για πάρα πολύ κόσμο. Έχω ακούσει και για τον ίδιο μου τον εαυτό… Έλεγαν τόσο φρικιαστικά ψέματα που γελούσα. Είχα ακούσει για μένα και τον Θανάση (Παπαθανασίου) ότι έχουμε σπίτια στην Κηφισιά με πισίνα. Θέλω να πω λέγονται τόσες πολλές βλακείες, αλλά δεν τα λαμβάνεις όλα υπόψη. Ότι κάποιος την πέφτει στα κορίτσια, ναι το είχαμε ακούσει όλοι φαντάζομαι. Αν κάτι με ενοχλεί αυτόν τον καιρό είναι ότι έχουν βγει κάποιοι άνθρωποι στις τηλεοράσεις και παρουσιάζουν μια εικόνα περίεργη. Δεν είναι έτσι το επάγγελμά μας. Μιλάμε για περιστατικά που έχουν βάθος 30 χρόνων. Γιατί ξαφνικά το θέατρο να στιγματίζεται; Δεν είναι η ρουτίνα μας αυτό, η καθημερινότητά μας. Ο κανόνας της δουλειάς μας είναι ένας, μοναδικός και πάρα πολύ σκληρός, τα φέρνεις; Θα είσαι στη δουλειά; Αν δεν τα φέρνεις δεν θα είσαι. Όλα τα άλλα είναι μύθοι”.

Read More

And More