Τον Μιχάλη Σαράντη υποδέχτηκε στο πλατό της εκπομπής της, Buongiorno το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουνίου η Φαίη Σκορδά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως η σκηνή είναι ο μόνος χώρος που δεν αισθάνεται φόβο αλλά ασφάλεια, μιας κι εκεί όλα είναι οριοθετημένα.
«Κάνω αυτή τη δουλειά γιατί δε μπορώ αλλιώς. Κάνω θέατρο γιατί δε μπορώ αλλιώς. Ενώ κάποιοι φαινομενικά φοβούνται να ανέβουν πάνω στη σκηνή, εγώ πάνω στη σκηνή δε φοβάμαι. Μόνο στη σκηνή δε φοβάμαι. Ζορίζομαι εκτός σκηνής… Η σκηνή για μένα πάντα ήταν καταφύγιο. Από παιδάκι ήμουν φοβικός, και εκεί επειδή είναι όλα οριοθετημένα και υπάρχουν ιστορίες συγκεκριμένες, και οι ρόλοι έχουν μια διαδρομή, είναι πολύ δύσκολο αλλά είναι και οριοθετημένο. Έχω μια ασφάλεια εκεί μεγάλη» είπε ο Μιχάλης Σαράντης.
Για τα κοινωνικά ζητήματα και την στάση ζωής του, ο Μιχάλης Σαράντης είπε: «Έχει εκλείψει η πνευματικότητα και δεν ασχολείται κανένας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι ή ότι θα το βάλουμε κάτω. Θα αλλάξει το σενάριο, αρκεί να έχουμε πίστη. Όποιος έχει κοινωνική συνείδηση και βλέπεις ότι πλειοψηφικά αντιμετωπίζεται ως γραφικός πρέπει να το παρατηρούμε αυτό το φαινόμενο. Θεωρώ ότι όποιος μιλάει ευθέως για κοινωνικά ζητήματα, θεωρείται από πολύ κόσμο, γραφικός. Πιστεύω ότι οι ιδεολογίες έχουν τελειώσει αυτή την στιγμή και αυτό που μένει είναι η ανθρωπιά. Αν αυτό ακούγεται γραφικό, τότε είμαι ο πρώτος γραφικός. Είμαι πατέρας ενός κοριτσιού 3 ετών και βλέπω ότι η αθωότητά της είναι η κινητήριος δύναμή της. Η ευθύνη του να είμαι δίπλα σε έναν αθώο άνθρωπο, μεγεθύνεται.
Η βία ενυπάρχει μέσα μας. Έχουμε εξελίξει την τεχνητή νοημοσύνη ενώ μέσα μας δεν έχουμε διώξει την βία. Είναι μια τεράστια αντίφαση. Μόνο αν αποδεχθείς ότι έχεις μία σκοτεινή πλευρά μπορεί να έρθεις σε ειρήνη με το μέσα σου. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Δεν το νομιμοποιείς όταν το εκφράζεις, το αποδέχεσαι. Ούτως η άλλως η βία είναι νομιμοποιημένη, μην κάνουμε ότι δεν είναι. Είναι παντού. Οι άνθρωποι είναι στα «κάγκελα» γι΄αυτό υπάρχει η βία. Θα μας λυτρώσει η ζωή που είναι πανέμορφη».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ