Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή νικήτρια του παγκοσμίου κυπέλλου – Στο πάνθεον της ιστορίας ο Μέσι

Η Αργεντινή κέρδισε στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022 το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, σηκώνοντας το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Τέσσερις εβδομάδες μετά τη σέντρα του πρώτου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, στο χωρητικότητας 88.966 θέσεων «Lusail Stadium» της πόλης Λουσαΐλ, η Αργεντινή και η νικήτρια του τελευταίου Μουντιάλ, Γαλλία, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στοχεύοντας στο «ιερό δισκοπότηρο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και στην 3η του κατάκτηση.

Μουντιάλ 2022 – Δες παρακάτω βίντεο από τον μεγάλο τελικό:

Η Αργεντινή ήταν ανώτερη από τη Γαλλία από το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ, με την παρέα του Μέσι να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τρίτου παγκοσμίου κυπέλλου της ιστορίας της.

Όλα τα λεφτά ήταν το δεύτερο γκολ της Αργεντινής, με την ομάδα του Σκαλόνι να φεύγει εντυπωσιακά στην αντεπίθεση και να σκοράρει με τον Ντι Μαρία. Ο πολύπειρος Αργεντινός εξτρέμ έκανε το 2-0 με υπέροχο τελείωμα και στη συνέχεια δεν άντεξε τη συγκίνηση, ξεσπώντας σε κλάματα.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο πριν το τέλος του αγώνα από τον Μπαμπέ. Αργεντινή – Γαλλία ισοφάρισαν στο 2-2.

Η παράταση του αγώνα εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στο 3-3. Ακολούθησαν η φάση των πέναλτι, η οποία θα καθόρισε και την νικήτρια χώρα του φετινού Μουντιάλ.

Η Αργεντινή νικήτρια του Μουντιάλ 2022 αφού επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι του τελικού – θρίλερ

Read More

And More