Νατάσα Μποφίλιου: Αντίθετη με την επιλογή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη – «Δεν έχουμε το δικαίωμα να επεμβαίνουμε στα τραγούδια»

Στην Κύπρο βρέθηκε πρόσφατα η Νατάσα Μποφίλιου η οποία μίλησε σε σεμινάριο για νέους τραγουδιστές και μεταξύ άλλων απάντησε για το εάν μπορεί ένας τραγουδιστής να αλλάζει τους στίχους ενός κομματιού.

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει από το τραγούδι της «Πάμε στον Άδωνι για καφέ» τη λέξη «χοντρή», η Νατάσα Μποφίλιου έχει αντίθετη άποψη.

«Η επιλογή της λέξης στο ρεφραίν “ψηλώνει”, του δίνει μια άλλη διάσταση και αυτό είναι η τέχνη, αυτό είναι ο στίχος, αυτή είναι η ποίηση και αυτό καλούμαστε εμείς σαν ερμηνευτές να υπηρετήσουμε», είπε η Νατάσα Μποφίλιου.

«Δεν ήταν ηλίθιος ο Μίκης Θεοδωράκης που μελοποίησε έτσι την Όμορφη Πόλη. Δεν έχουμε κατά τη γνώμη μου και είμαι σκληροπυρηνική σε αυτό, ενώ μπορούμε να διασκευάζουμε τα πράγματα, δεν έχουμε το δικαίωμα να επεμβαίνουμε στα τραγούδια αλλοιώνοντας το κίνητρο», ανέφερε στο σεμινάριο η Νατάσα Μποφίλιου. 

Το απόσπασμα προβλήθηκε στο Πρωινό.

Read More

And More