Νίκος Φλωρινιώτης: «Μου είπε ότι θα βγούμε νικητές, όπως βγήκε εκείνος» – Όσα δήλωνε μπαίνοντας στο νοσοκομείο

Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε μιλήσει στο Πρωινό για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Όπως έλεγε, δίπλα του ήταν η μητέρα του, η αδελφή του και ο Κώστας Χαρδαβέλλας. 

Ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Έκλεισα το εξάμηνο του κύκλου που έκανα θεραπεία και πρέπει να κάνουμε καινούργιο τώρα γιατί ο οργανισμός συνηθίζει τη χημειοθεραπεία και τώρα πρέπει να την αλλάξουμε. Έχω έρθει να κάνω τις εξετάσεις μου, είμαι λίγο ταλαιπωρημένος. Είμαι λίγο κάπως. Αύριο ξεκινάω τη θεραπεία μου, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μπήκα στο νοσοκομείο, ήμουν ταλαιπωρημένος για τρεις τέσσερις ημέρες.

Η γιατρός μου θεώρησε σωστό να κάνω εισαγωγή μέσα για να με δουν, γιατί ούτως ή άλλως θα έκανα θεραπεία. Ώστε να με δυναμώσουν, να είμαι δυνατός για να αντέξω την αγωγή και να πάνε τα πράγματα σωστά και καλά.

Δίπλα μου είναι η μητέρα, η αδελφή μου κι άλλοι φίλοι μου καλοί, όπως ο κ. Χαρδαβέλλας. Ήταν ο πρώτος από τους επώνυμους ανθρώπους που με πήραν τηλέφωνο όταν έμαθε στην αρχή για εμένα.

Για να μου δώσει κουράγιο γιατί έχει περάσει και ο ίδιος καρκίνο. Μου είχε δώσει πολύ μεγάλο κουράγιο και μου είπε να μη φοβάμαι, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι το παν είναι η ψυχολογία. Ήρθε ο ίδιος, μου έφερε το βιβλίο του, μου το υπέγραψε κιόλας, και μου είπε ότι είναι αφιερωμένο σε αυτό που έχει περάσει κιόλας. Μου είπε ότι θα βγούμε νικητές, όπως βγήκε εκείνος πριν πολλά χρόνια, να έχω πίστη στον Θεό».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε προσθέσει: «Με προσέχει ο πατέρας μου από εκεί ψηλά και να πάνε όλα καλά. Ο πατέρας μού ήταν το στήριγμα του σπιτιού και η μητέρα μου ήταν σαν βράχος».

Δες περισσότερα στο παρακάτω απόσπασμα:

Read More

And More