Νόνη Δούνια: «Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση για την κοινωνία θεωρούνται ληγμένες»

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση της Ρένιας Λουιζίδου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για το θέμα της εμμηνόπαυσης, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού, η Νόνη Δούνια εξέφρασε τη δική της άποψη μέσα από την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

«Οι γυναίκες όταν φτάνουν στην ηλικία των 50, θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Ρένια Λουιζίδου, θεωρούνται ότι είναι ληγμένες, ότι δε μπορούν να εργαστούν το ίδιο, ότι δεν είναι το ίδιο παραγωγικές. Αυτό το θεωρούν οι άλλοι. Εγώ θεωρώ ότι οι γυναίκες που είναι στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, συνήθως μετά τα 50, βιώνουν μια καινούργια αρχή.

Αποτελεί ταμπού να μιλάμε ανοιχτά για την εμμηνόπαυση. Είναι πάρα πολύ λίγες οι γυναίκες που μιλάνε ανοιχτά γι’ αυτό… Για την κοινωνία, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζονται πάρα πολύ σκληρά… Υπάρχει ταμπού. Δεν έχει να κάνει μόνο με την αναπαραγωγή. Έχει να κάνει ότι συμβαίνουν πράγματα στο σώμα της, μεγαλώνει και φαίνεται…» είπε χαρακτηριστικά η Νόνη Δούνια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη που ανέφερε, «Αντίστοιχα ταμπού υπάρχει και με την περίοδο. Λέμε “έχεις νεύρα, άρα έχεις περίοδο”, ή σε ρωτάνε τι έχεις και δε λες ότι έχεις περίοδο».

«Μέχρι τώρα, οι γυναίκες δε μιλούσαν γι’ αυτό γιατί θεωρούνταν ότι μεγάλωσε, ότι είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα» πρόσθεσε η Νόνη Δούνια.

Read More

And More