«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Τα συνεχή διαδικτυακά καλέσματα για οικονομική στήριξη και οι εκκλήσεις για το κομμένο νερό

Μέσα από δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε από τον κόσμο να βάζει χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας του και του γαμπρού του για τις ανάγκες της Κοινωνικής του Κουζίνας.

Τα διαδικτυακά καλέσματα ήταν συνεχή ζητώντας ποσά για να αγοράσει από αναλώσιμα μέχρι… ακίνητο για να στεγάσει την κοινωνική κουζίνα.

Στα διαδικτυακά καλέσματα συγκέντρωσης χρημάτων εναλλάσσονταν δύο λογαριασμοί, της μητέρας και του γαμπρού του. Μάλιστα, δε ζητούσε από όλους να συνδράμουν, αλλά μόνο από εκείνους που δεν είχαν δώσει χρήματα, υποσχόμενος ότι αυτή είναι και η τελευταία φορά που ζητά οικονομική στήριξη.

Όμως, παρά τις υποσχέσεις οι αναρτήσεις για οικονομική στήριξη συνεχίζονταν. Σε μία από αυτές ζητά να συγκεντρωθούν χρήματα για παλιά του συμμαθήτρια….

«Βοήθεια… Μας κόβουν το νερό»

Πολλά από τα διαδικτυακά καλέσματα για οικονομική στήριξη, εμφανίζονταν ως άκρως επείγοντα αφού, όπως έγραφε ο «άλλος άνθρωπος» του έκοβαν, είτε το νερό, είτε το ρεύμα και τους σταματούσε την τελευταία στιγμή.

Στις 25 Απριλίου του έκοψαν το νερό με τον ίδιο να παίρνει στο… κυνήγι τον υδρονομέα, αφού τα 461 ευρώ του λογαριασμού είχαν πληρωθεί, όπως έγραφε…

«Είπαμε του ανθρώπου ότι σε 5 λεπτά το πληρώνουμε, αυτός είπε ότι του έδωσαν εντολή να το κόψει και το έκοψε. Εμείς πληρώσαμε και αυτός μετά από μπινελίκια έφυγε τρέχοντας με τη βέσπα του. 461 ευρώ ήταν ο λογαριασμός που πληρώθηκε, όχι 461 χιλιάδες» έγραφε στην ανάρτησή του.

Στις 5 Ιουνίου έρχεται και δεύτερη ανάρτηση – κάλεσμα συγκέντρωσης χρημάτων. Και αυτή τη φορά είναι για να πληρωθεί το νερό. Όπως γράφει, μόλις έναν μήνα και 10 ημέρες μετά αφού πληρώθηκε ο λογαριασμός, το νερό έχει φτάσει στα 868 ευρώ και πάλι ετοιμάζονται να του το κόψουν.

Σε άλλη ανάρτηση, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κάνει ξανά επίκληση στο συναίσθημα μοιραζόμενος τη συνομιλία του με τον μεσίτη του ακινήτου όπου στεγάζεται η κοινωνική κουζίνα. Τώρα ο άλλος άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος και με την έξωση…

Τα καλέσματα, τα ποσά, οι τραπεζικές κινήσεις και οι εξοφλημένοι ή ανεξόφλητοι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας θα εξεταστούν λεπτομερώς προκειμένου οι Αρχές να αποκτήσουν σαφή εικόνα για τις κινήσεις των υπέρογκων ποσών που διαχειριζόταν ο Άλλος Άνθρωπος.

Δες περισσότερα στο ρεπορτάζ του Ιάσονα Τσόλη στο T-live:

Read More

And More