Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντά για τη δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις: «Ζητώ συγγνώμη απέναντι σε όλους»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ και απάντησε για τη δήλωση που έκανε χθες σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

«Εγώ θεωρώ ότι σήμερα αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουνε κι αυτοί που θρηνούνε για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» ήταν η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώση και λίγες ώρες αργότερα με tweet του ζήτησε συγγνώμη:

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Σήμερα», ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Κι εγώ και όλοι μας, νιώθουμε φρίκη, σοκ και δέος απέναντι σε αυτήν την τραγική υπόθεση, απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Έγκλημα που είναι πρωτοφανές για την ελληνική ακτοπλοΐα, όπου βίαια ένας άνθρωπος οδηγείται στον θάνατο και το πλοίο συνεχίζει αδιάφορα την πλεύση του. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Και μάλιστα, η αδιαφορία από την πλευρά του πληρώματος να κάνει το ο,τιδήποτε για να σώσει αυτόν τον άνθρωπο.

Συγγνώμη ξεκάθαρη για το γεγονός ότι παρερμηνεύτηκε η δικιά μου διάθεση. Σε καμία περίπτωση ούτε η προσωπική μου ηθική, ούτε η λογική μου μπορεί να το εξισώσει. Ζητώ συγγνώμη απέναντι σε όλους και ιδιαίτερα απέναντι στην οικογένεια του Αντώνη, αν θεώρησαν με τον τρόπο που εκφράστηκα ότι εξισώνω τις ευθύνες του θύματος με τον θύτη.

Θα ήμουν ο πρώτος που θα είχα παραιτηθεί στην περίπτωση που θα υπήρχε άμεση ευθύνη για πράξεις που εμπλέκει το λιμενικό σώμα».

Δες περισσότερα στο σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

Read More

And More