Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επιστρέφει στον Alpha με πολύτιμες συμβουλές για την υγεία μας

Ο πόνος, ένα σύμπτωμα που λίγο ως πολύ όλοι έχουμε βιώσει, επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας και σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας. 135.000 Έλληνες χρειάζονται παρηγορητική φροντίδα λόγω χρόνιου πόνου, ενώ τουλάχιστον 7 στους 10 υποφέρουν από πόνο στη μέση.

«Ιατρικός πολιτισμός είναι να μην πονάμε» αναφέρουν ειδικοί επιστήμονες στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 09:00. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν πλέον λύσεις και για τις πιο δύσκολες μορφές χρόνιου πόνου, όπως ο καρκινικός πόνος. Προσκεκλημένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο στούντιο είναι ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος μιλά για τους πόνους που τον ταλαιπωρούν αλλά και για την εμπειρία του με τους καρκινικούς πόνους που έζησε η αείμνηστη μητέρα του, η ηθοποιός Τζένη Καρέζη.

Στην ενότητα της ψυχολογίας η εκπομπή απαντά στο ερώτημα εάν το παιδί πρέπει να διαβάζει μόνο του ή με την βοήθεια των γονιών του, ενώ στην ενότητα της διατροφής παρουσιάζονται εύκολοι τρόποι για να διατηρήσουμε και το φθινόπωρο μια συνήθεια του καλοκαιριού: πως να συνεχίσουμε, δηλαδή, να καταναλώνουμε σαλάτες. Επίσης, μιλάμε για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και τη σχέση του με το έλκος. Τέλος, παρακολουθούμε τι εφαρμόζει από όσα λέει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στην καινούργια ενότητα της εκπομπής «Τα λες! Τα κάνεις;».

Με προβλήματα που συμβαίνουν στον ύπνο ή σχετίζονται με αυτόν και δεν τα αντιλαμβανόμαστε, ασχολείται η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Τέτοια προβλήματα είναι το τρίξιμο των δοντιών, το τίναγμα των ποδιών, η υπνοβασία, το παραμιλητό και η ναρκοληψία.

Ειδικοί επιστήμονες εξηγούν τις αιτίες των προβλημάτων αυτών, τον ρόλο του παίζει το στρες στη δημιουργία τους και αναλύουν όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ένας άνδρας που υποφέρει από ναρκοληψία, μια διαταραχή που κρατά κυριολεκτικά ξάγρυπνους όσους την αντιμετωπίζουν.

Στην ενότητα «Σύμπτωμα» η εκπομπή εξετάζει τις αιτίες της κόπωσης και διερευνά το γιατί αισθανόμαστε διαρκώς κουρασμένοι. Επίσης, μας πληροφορεί πώς θα απομακρύνουμε με επιτυχία τις ψείρες από τα κεφάλια των παιδιών, ενώ μαθαίνουμε για την ψυχολογία των χρωμάτων και τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις που έχουν στην καθημερινότητά μας.

Read More

And More