“Open”: Ανοίγει απόψε και… μας περιμένει!

Όλα είναι έτοιμα… Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη και πολυσυζητημένη – η αλήθεια είναι -, πρεμιέρα του Open…

Το ολοκαίνουργιο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, είναι έτοιμο ν΄ανοίξει απόψε τα φτερά του και να ξεκινήσει τις τηλεοπτικές του πτήσεις στους δέκτες μας.

Μία νέα τηλεοπτική ιστορία ξεκινά να γράφεται…

Το brand-new πρόγραμμα του Open, έρχεται στους δέκτες μας και όλοι όσοι έτρεξαν, κουράστηκαν και μόχθησαν γι΄αυτό, ελπίζουν πως έφτασε η στιγμή για ν΄ ανταμειφθούν οι οι αγωνίες τους, οι κόποι τους και οι προσπάθειές τους. Ελπίζουν πως κατάφεραν να οραματιστούν, να δημιουργήσουν και να μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θ΄αγκαλιαστεί από το κοινό και το οποίο θα καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και φυσικά και πολυπόθητα ποσοστά τηλεθέασης.

Την ιστορία του Open θα ξεκινήσει να γράφει η Έλλη Στάη, μιας και με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων , – απόψε στις 7.00 -, θα ξεκινήσει να χτυπά κι επισήμως η “καρδιά” του καναλιού.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Αθηναίς Νέγκα με το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής (κι όχι μόνο βεβαίως-βεβαίως…) “Κουζίνα για δύο”, το οποίο έρχεται για ν΄ανάψει μεγάλες… φωτιές, ενώ ποδαρικό στο prime-time κάνει ο ένας και μοναδικός Γιώργος Κυρίτσης.

 

Στις 9.00 μ.μ ,λοιπόν, έρχεται στους δέκτες μας , “Ο πρίγκιπας της φωτιάς” και μάλιστα; Μ΄ ένα διπλό, χορταστικό επεισόδιο.

Αθήνα, δεκαετία του 1990. Το παιδικό αποκριάτικο πάρτι τελειώνει. Στο σπίτι του Αλέξανδρου Μωραίτη και της γυναίκας του Βέρας και η μικρή τους κόρη Μαριάννα ζητά από τον μπαμπά της να της διαβάσει το αγαπημένο της παραμύθι, «Ο Πρίγκηπας της Φωτιάς». Την ίδια στιγμή ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του Σταύρου και της Χριστίνας Κομνηνού προειδοποιεί για τον κίνδυνο  που απειλεί τον φίλο τους, Αλέξανδρο Μωραίτη και την οικογένειά του. Ο Σταύρος φεύγει αφήνοντας πίσω του την γυναίκα του και τον μικρό τους γιο, Μίλτο. Δυστυχώς όμως δεν θα προλάβει. Κάποιοι εισβάλουν στο σπίτι του Μωραίτη φορώντας αποκριάτικες μάσκες και σκορπούν τη φρίκη. Δολοφονία, βιασμός, φωτιά.

Αθήνα, 20 χρόνια μετά . Ο Ανδρέας Τσακίρης, ένας από τους ισχυρότερους οικονομικά άνδρες της χώρας, προωθεί στη γυναίκα του Κάτια το βιογραφικό μιας νέας κοπέλας με σπουδές κοινωνιολογίας, της Άννας Λαζάρου, για να προσληφθεί στο Ίδρυμα Αμάλθεια, που διευθύνει η Κάτια. Ένα ίδρυμα που δίνει στέγη και ελπίδα για το μέλλον, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Η Άννα, που είναι αρραβωνιασμένη με τον ευφυή αστυνομικό Μίλτο Κομνηνό, προσλαμβάνεται. Είναι αυτή, απλώς, η πρώτη σελίδα στην καριέρα μιας νέας κοπέλας; Ή είναι η συνέχεια ενός σκοτεινού παραμυθιού, που οι σελίδες του κρύβουν αίμα, κακούς δράκους και ανατροπές, μια από αυτές τις ιστορίες που ξέρει να γράφει μόνο η ίδια η ζωή;

Αμέσως μετά ο… χορός της πρεμιέρας κλείνει με τον υπέροχο και πάντα τόσο ιδιαίτερο Πάνο Κοκκινόπουλο, ο οποίος επιστρέφει στη τηλεόραση, όπως μόνο εκείνος ξέρει, υπογράφοντας την σειρά θρίλερ, “Ου Φονεύσεις”.

Στο πρώτο επεισόδιο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Στέλιο Μάινα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μυρτώ Αλικάκη, Μπέσυ Μάλφα, Έκτορα Λιάτσο, Αθηνά Καραγιώτη και Τατιάνα Μελίδου

Ο Κώστας είναι ένας μεσήλικας εύπορος άντρας με μεγάλα προβλήματα όρασης. Πάσχει από σπάνια ασθένεια που οδηγεί σταδιακά στην τύφλωση. Η γυναίκα του τον έχει πρόσφατα εγκαταλείψει και ο Κώστας παλεύει με τα «σκοτάδια» του. Η νεαρή Χριστίνα ψάχνει για δουλειά και καταλήγει να δουλεύει ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Κώστα.

Εκείνος χαίρεται που βρήκε μια κοπέλα τόσο θετική και αποτελεσματική στην δουλειά της και κείνη είναι απόλυτα ικανοποιημένη και από τον μισθό και από την άψογη συμπεριφορά του. Μέχρι που ο Νίκος, ο σύντροφος της Χριστίνας, της βάζει βέτο να σταματήσει από τη δουλειά. Η Χριστίνα αναγκάζεται να το δεχτεί και το ανακοινώνει στον Κώστα. Εκείνος όμως έχει άλλη γνώμη.

 

Read More

And More