«‘Ωρα Αλληλεγγύης»: Αυτό είναι το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει ο ΑΝΤ1 για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας…

«‘Ωρα Αλληλεγγύης»: Αυτό είναι το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει ο ΑΝΤ1 για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας… | tlife.gr

Για ακόμα μία φορά όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου, έσπευσαν να απλώσουν το χέρι και ν ‘ ανοίξουν την αγκαλιά τους… Για ακόμα μία φορά οι πολίτες αυτού του τόπου έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες μας εκείνους που υποφέρουν… Στους συμπολίτες μας εκείνους που έζησαν την απόλυτη φρίκη και τον απόλυτο πόνο… Για ακόμα μία φορά οι πολίτες αυτού του τόπου έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΑΝΤ1 για αλληλεγγύη… Και τ ΄αποτελέσματα; Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά!

Ο ΑΝΤ1 απηύθυνε κάλεσμα για έμπρακτη συμπαράσταση μέσω της δράσης «Ώρα για Αλληλεγγύη» και κατάφερε να συμβάλει στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έπειτα από τις πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική τον Ιούλιο.

Συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων, ο ΑΝΤ1 άνοιξε τις ειδικές γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης με στόχο την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου και των καθημερινών αναγκών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος και των Γιατρών του Κόσμου.

Χάρη στην πολύτιμη συνδρομή των τηλεθεατών, των εργαζομένων και των συντελεστών του σταθμού, ο ΑΝΤ1 κατάφερε μέσω 17.579 κλήσεων και 28.419 SMS να συγκεντρώσει το ευγενικό ποσό των 172.463,24 ευρώ σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Το 60% του συγκεντρωθέντος ποσού θα διατεθεί στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα για την κάλυψη των αναγκών διατροφής των παιδιών για συνολικά δύο έτη καθώς και για την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα, το 40% του ίδιου ποσού θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου για τη στελέχωση των ιατρικών κινητών μονάδων με σταθερό προσωπικό ιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους στις πληγείσες περιοχές.

Ο ΑΝΤ1 θέλει να ευχαριστήσει τους πολίτες για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα «Ώρα για Αλληλεγγύη» και τη γενναιόδωρη συνδρομή τους για να στείλουμε, από κοινού, ένα δυνατό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης.

READ more