Ορέστης Τζιόβας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Περιμέναμε κάτι διαφορετικό»

Για τη αποφυλάκιση υπό όρους του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας στην εκπομπή του Open, «Mέρα Μεσημέρι με την Μάριον».

«Η αρχική πρωτόδικη απόφαση μας έκανε να χαρούμε όλους για τη Δικαιοσύνη αλλά η άμεση απόφαση να ανασταλεί η ποινή και να πάει στο Εφετείο χωρίς να είναι φυλακισμένος, μας έχει κάνει όλους τεράστια εντύπωση.

Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και πραγματικά είναι οξύμωρο για κάποιον που υπάρχει υποψία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα το έγκλημά του να κρίνεται προφυλακιστέος κι αφού αποδειχθεί το έγκλημά του να κυκλοφορεί ελεύθερος» δήλωσε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Και πρόσθεσε: «Θα μιλήσω για την κοινωνία ότι δημιουργείται κάτι δεδικασμένο, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους να εγκληματούν γνωρίζοντας πως θα έχουν την εύνοια της Δικαιοσύνης. Βλέπουμε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο.

Το σωστό είναι αυτό να λαμβάνονται υπόψιν ελαφρυντικά κι οτιδήποτε αλλά βλέπουμε ανθρώπους φυλακισμένους για πολύ μικρότερα εγκλήματα, τα οποία δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αλλά υπάρχει μια ηθική σύγκριση» είπε ο Ορέστης Τζιόβας στην καθημερινή εκπομπή του Οpen.

Read More

And More