Παναγιώτα Βλαντή για #metoo: «Ένιωσα ντροπή όταν έπρεπε να μιλήσω για αυτό που μου συνέβη, με βασανίζει ακόμα»

Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «After Dark» την Παναγιώτα Βλαντή.

Η Παναγιώτα Βλαντή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του Θέμη, αποκάλυψε ότι στο ξεκίνημά της, μέχρι να κλείσει την πρώτη της δουλειά, είχε δεχτεί εξήντα απορρίψεις για διάφορους ρόλους, παρόλα αυτά η υποκριτική ήταν για εκείνη μονόδρομος. Ακόμα μίλησε για το ρόλο που τη σημάδεψε, τη Σιλβή και εξήγησε γιατί ο ρόλος αυτός έμεινε αξέχαστος στο ελληνικό κοινό.

«Είναι από τις ωραιότερες δουλειές μου, την λατρεύω αυτή τη δουλειά. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι, γνωριζόμασταν από την Δραματική Σχολή. Είναι πολύ σημαντικό το σενάριο και η ματιά του Πάνου Κοκκινόπουλου. Για μένα είναι μεγάλο καμάρι αλλά δεν θέλω να κολλάω σε έναν ρόλο.

Γενικότερα έκανα στις σειρές ένα κορίτσι χαμηλών τόνων και ξαφνικά έρχεται αυτή η τύπισσα και τα ανατρέπει όλα. Την αγαπώ πολύ την Σιλβή, της χρωστάω πολλά πράγματα. Αποενοχοποιήθηκα με αυτόν τον ρόλο. Όλη αυτή η προσπάθεια που έκανα να κάνω κάτι άλλο με πήγε παρακάτω. Χαλάρωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον ρόλο της στη σειρά «Μαύρα Μεσάνυχτα».

Η Παναγιώτα Βλαντή τοποθετήθηκε εκτενώς για το κοινωνικό φαινόμενο #metoo και αποκάλυψε πώς το βίωσε εκείνη και τι αντίκτυπο είχε στην πορεία της.

«Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία που έχει αναφέρει η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη. Έχω μιλήσει για αυτό ανοιχτά, έχω πει ότι κάποια πράγματα έχουν παραγραφεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει. Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινε όλο αυτό, αλλά δεν σου κρύβω ότι στην αρχή δείλιασα. Για άλλη μια φορά ένιωσα ντροπή. Οι περισσότεροι που το έχουν υποστεί αυτό νιώθουν ντροπή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεν κυνηγούσαμε την δημοσιότητα. Το «γιατί τώρα;» δεν μπορεί να το πει κανείς. Στην αρχή αισθάνθηκα άσχημα, ντρεπόμουν. Έπρεπε να το συζητήσω με τους γονείς μου, τον σύντροφό μου.

Να δώσουμε τις μαρτυρίες, τις καταθέσεις. Έχουμε και μια πορεία, εγώ δεν θέλω να βγαίνω και να μιλάω για τα προσωπικά μου θέματα. Για να βγω να μιλήσω για αυτό, σημαίνει ότι με βασάνιζε. Και με βασανίζει ακόμη. Τώρα είμαι πιο ανάλαφρη. Το όπλο είναι να μιλήσεις, μόνο τότε ο θύτης χάνει την εξουσία του» τόνισε η Παναγιώτα Βλαντή.

Read More

And More