Παύλος Χαϊκάλης για metoo: «Κάποιες βγήκαν να καταγγείλουν κι έχουν φάει πολύ ξύλο από άλλες σχέσεις τους»

Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 14/12 στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ο ηθοποιός μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για το κίνημα #metoo λέγοντας πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και πως ακόμη και γυναίκες που έχουν καταγγείλει κάποιον, δεν έχουν προβεί σε καταγγελία ανθρώπου που τους έκανε πολύ χειρότερα.

«Από το ΣΕΗ είχα διαγραφεί. Έγινε ένας ντόρος γύρω από τη διαγραφή τη δικιά μου. Πριν διαγραφώ, πήγα και ζήτησα επανεγγραφή για να εξετάσουν τη δική μου υπόθεση και να παρουσιάσω στοιχεία. Όλα τα στοιχεία που κατέθεσα, δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψιν. Ήταν στοιχεία με μαρτυρίες συναδέλφων, έγγραφες καταθέσεις, χαρτιά, με τα πάντα. Κι εκεί κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα.

Ακούω ανθρώπους που λένε “κορίτσια είμαστε μαζί σας και θέλω να βγάλω τις τρίχες μου”. Άσε το γιατί. Αλλά αυτές οι δηθενιές… εντάξει… Η ουσία χάθηκε, η μπάλα είναι αλλού. Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος αυτή τη στιγμή που να σταθεί εναντίον της γυναίκας… Η καταστολή του πολιτισμού βρίσκεται στον άντρα που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβει τη θηλυκή του πλευρά.

Η γυναίκα κατάλαβα τη θηλυκή της πλευρά, διεκδίκησε και προχώρησε. Ο άντρας δε κατάλαβε πέντε πράγματα κι εκεί χάθηκε η μπάλα. Σαφώς και υπάρχουν άντρες που κάνουν μεγάλη ζημιά κι έχει μείνει το μυαλό τους 500 χρόνια πίσω, και πρέπει να είσαι υπέρμαχος κατά της κακοποίησης» είπε αρχικά ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Άλλο αυτό όμως και άλλο ένα επίπεδο κουτσομπολίστικο… Το #metoo ήταν 3-4-5 άτομα; Αυτό ήταν δηλαδή; Σταμάτησε η κακοποίηση των γυναικών; Όχι. Δε βγήκε στο μέγεθός της και υπήρξε και παραπληροφόρηση. Τα αληθινά θύματα – ξέρουμε τις περιπτώσεις – δε βγήκαν να μιλήσουν. Οι σωστές περιπτώσεις δε βγήκαν να μιλήσουν και αυτό αφήνει πολλά κενά στην ιστορία.

Μη μιλάμε για ανθρώπους που βγήκαν να καταγγείλουν bullying όταν έχουμε γυναίκες που είναι γνωστό ότι έχουν φάει πολύ ξύλο από κάποιους. Πολύ ξύλο. Υπάρχουν κάποιες που βγήκαν να καταγγείλουν και έχουν φάει πολύ ξύλο από άλλες σχέσεις τους. Γιατί καταγγέλλεις αυτόν και όχι τον άλλον;» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Ίσως γιατί εκεί είναι άλλα συμφέροντα από πίσω, γιατί δε σε παίρνει, γιατί έγινε της μόδας και έπρεπε να βγάλουμε απωθημένα;… Αν μιλήσω, αύριο θα γίνει της κακομοίρας. Είναι όλες πολύ περίεργες καταστάσεις. Off the record μπορώ να σου πω πολλά… Στο ΣΕΗ είναι τόσες χιλιάδες υποθέσεις και βγήκαν μόνο τέσσερις. Που είναι οι άλλες;

Μόνο η αντρική συμπεριφορά ήταν λάθος στον χώρο μας; Δεν υπήρχε λάθος γυναικεία συμπεριφορά: Απλά δε θέλω να το θίξω γιατί θα πουν αύριο ότι πάω να τα βάλω με τις γυναίκες… Αν βγω να σου πω λεπτομέρειες αύριο θα βγουν να με κράξουν… Άστο…» κατέληξε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Read More

And More