Περικλής Κονδυλάτος: “Στο Survivor γονάτισα μπροστά του και τον παρακαλούσα να μου δώσει φαγητό”

Ο Περικλής Κονδυλάτος κάθισε στον καναπέ της Ελένης Τσολάκη στην εκπομπή “Καλοκαίρι #not” και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία του στο Survivor.

Ο επιτυχημένος σχεδιαστής κοσμημάτων παρέμεινε στο reality επιβίωσης για δύο μήνες και όπως παραδέχεται έζησε πολύ δύσκολες στιγμές. Μάλιστα, ο ίδιος συγκλόνισε, αναφέροντας πως χρειάστηκε να παρακαλέσει γονατιστός έναν φτωχό άνθρωπο που έμενε στη ζούγκλα, προκειμένου να του δώσει λίγο φαγητό. 

“Ο μεταβολισμός μου, όπως όλων των παιδιών, έχει λίγο χτυπηθεί και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω πίσω τη χαμένη μυϊκή μάζα. Γιατί, όταν πεινάει το σώμα αρχίζει και τρώει τον εαυτό του. Είναι δύσκολο να επανέλθει αυτό το πράγμα όταν έχει κρατήσει για καιρό, γιατί εγώ έκατσα δύο μήνες. Επειδή δεν ήξερα ότι θα μπω στο Survivor, είχα μπει σε μια διαδικασία να πάρω όγκο και όταν παίρνεις όγκο, παίρνεις και λίπος. Και μπήκα στο παιχνίδι λίγο… τροφαντούλης.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολα στο Survivor με το φαγητό. Τον πρώτο καιρό ειδικά ήταν για όλους μας μια εξωπραγματική εμπειρία, γιατί δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να στερούμαστε το φαγητό, είναι κάτι εκτός της φαντασίας μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία νομίζω ότι δεν θα την αφήσουμε να φύγει από μέσα μας όσοι θέλουμε να βελτιωθούμε ως άνθρωποι.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτό που εμάς μάς πόνεσε για κάποιους άλλους είναι η πραγματικότητά τους, γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Η κατάσταση που ζήσαμε στον Άγιο Δομίνικο εμένα με συγκλόνισε και όταν έφυγα είπα ότι δεν θα επιστρέψω ξανά στον εαυτό μου να είμαι στην κοσμάρα μου”, είπε αρχικά ο Περικλής Κονδυλάτος. 

Στη συνέχεια, ο σχεδιαστής κοσμημάτων θυμήθηκε ένα περιστατικό, στο οποίο είχε γονατίσει μπροστά σε έναν πολύ φτωχό άνθρωπο και του ζητούσε απεγνωσμένα φαγητό: “Αυτό που ζούσαμε εκεί, για ανθρώπους που βλέπαμε στη ζούγκλα είναι η καθημερινότητά τους και δεν πληρωνόντουσαν για να πεινάνε. Φαντάσου να βρεθείς μπροστά σε έναν άνθρωπο ρακένδυτο και να τον παρακαλάς να σου δώσει να φας. 

Εγώ γονάτισα μπροστά σε έναν από αυτούς τους ανθρώπους, ο οποίος ήταν σε τραγική κατάσταση, με σκισμένα ρούχα και ήταν πάρα πολύ φτωχός, δεν είχε δόντια… Γονάτισα μπροστά του και τον παρακαλούσα να μου δώσει φαγητό. Ζητούσα από έναν άνθρωπο που δεν είχε τίποτα να μου δώσει εμένα. Αυτό σε βάζει σε μια άλλη προοπτική στη ζωή”.

Δες την εξομολόγηση του Περικλή Κονδυλάτου στην αρχή του βίντεο:

Read More

And More