Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών ζητά η πλευρά των θυμάτων να γίνει η δίκη

Στις 28/3 ξεκινά η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες και βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο δικηγόρος των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό πρόκειται να καταθέσει αίτημα να γίνει η εξέτασή τους κεκλεισμένων των θυρών.

«Υπάρχει μία εξέλιξη που με προβληματίζει. Είδα ότι η πλευρά προς υποστήριξην της κατηγορίας, θα ζητήσει εξέταση των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μία εξαίρεση από την αρχή της δημοσιότητας της δίκης γιατί πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση.

Όταν υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αδικήματα που έχουν σχέση με τη γενετήσια ζωή, οι καταγγέλλουσες να υποστούν ένα ψυχικό βάσανο, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το αίτημα θα υποβληθεί στη μετά διακοπή δικάσιμο και το πιθανότερο είναι να γίνει δεκτό. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε οι διαρροές που θα γίνουν να είναι διαρροές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό «τηλεοπτική παράγκα» στην αντιπαράθεση με τον Τάσο Τεργιάκη, ενώ αποκάλυψε κι ένα περιστατικό λεκτικής επίθεσης μίας κυρίας σε μάρτυρα υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο Πρωινό:

Read More

And More