Πέτρος Τατσόπουλος για Ανδρέα Καραγιάννη: «Τον θεωρώ επικοινωνιακό απατεώνα, εμπορεύεται θαύματα»

Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης 30/1 στην παρουσίαση βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου, όταν ο δημοσιογράφος του ekklisiaonline Ανδρέας Καραγιάννης αποφάσισε να εισβάλει στον χώρο της εκδήλωσης, λέγοντας πως είναι “ύβρις” να παρουσιάζεται ένα τέτοιο βιβλίο την ανήμερα των Τριών Ιεραρχών.

Παρότι πολλές φορές του τονίστηκε από την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ότι είχε καλεστεί στη συζήτηση κι εκείνος είχε αρνηθεί την πρόταση, εν τέλει μπήκε με τέτοιο τρόπο για να τη διακόψει, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 31/1 καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

«Είχε ξεκινήσει η εκδήλωση. Ο κύριος Καραγιάννης άνοιξε τις πόρτες με δυο κάμερες πίσω του, και διέκοψε την εκδήλωση. Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου πολύ ευγενικά του είπε να καθίσει και να συμμετέχει στη συζήτηση αν θέλει. Δεν ήταν στους ομιλητές. Ήταν ελεύθερη η είσοδος. Μπορούσε να έρθει όποιος θέλει. Στο πάνελ δεν ήταν. Στο πάνελ ήμασταν τέσσερις από τους συγγραφείς του βιβλίου, εγώ και άλλοι τρεις, ο Μάρκος Δενδρινός, η Άννα Γρίβα και ο Μηνάς Παπαγεωργίου.

Δε θα τον καλούσαμε διότι δεν είχε σχέση με το βιβλίο καμία, ούτε με την εκδήλωση είχε σχέση, ούτε είχε πρόθεση να έρθει να κάτσει να ακούσει και να πάρει μέρος. Ήθελε να κάνει ένα επικοινωνιακό show, το κέρδισε, τώρα καθόμαστε και μιλάμε για τον κύριο Καραγιάννη αντί για το βιβλίο και την εκδήλωση. Μπράβο του. Σε αυτά, σε ό,τι έχει να κάνει με επικοινωνιακό θόρυβο, επικοινωνιακές απάτες, ένας άνθρωπος που έχει διαδικτυακό ιστότοπο για θαύματα με εικόνες που δακρύζουν, τώρα με αυτόν τον άνθρωπο τι διάλογο να κάνουμε;» ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«… Πέρυσι είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή, ίδια μέρα, να συλληφθώ. Έγινα ο πρώτος Ευρωπαίος πολίτης που συνελλήφθην για αμφισβήτηση θαύματος. Βεβαίως, αυτό όταν ακούστηκε στις Βρυξέλλες… αντέδρασε και ο πρωθυπουργός…. Είχε γίνει μήνυση από τον κύριο Καμπούρη γιατί είχε πει ότι θεραπεύτηκε από θαύμα, και εγώ το αμφισβήτησα… Όταν ακούν στο εξωτερικό ότι ένας άνθρωπος συνελήφθη για αμφισβήτηση θαύματος, κυλιούνται στα γέλια…» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε, «Ο κύριος Καραγιάννης όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα θαύματα, τα εμπορεύεται. Είναι άλλο να πιστεύεις, και άλλο να κάνεις εμπόριο. Βγάζει το ψωμί του από αυτά… Με αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη γελάνε μαζί μας… Με τον Καραγιάννη δε μιλάω για έναν και μοναδικό λόγο, τον θεωρώ επικοινωνιακό απατεώνα… Επέλεξε να μιλήσουμε στα δικαστήρια, αν άλλαξε γνώμη δε με ενδιαφέρει. Με έναν άνθρωπο που εμπορεύεται τα θαύματα, κάνουν χιλιάδες απάτες, θέλω να πάμε στο δικαστήριο και εκεί να κριθούν όλα… Βγαίνει κάθε μέρα και μιλάει, σιγά μη τον λογοκρίνω. Με εμένα δε θέλω να μιλήσει… Δεν είναι θέμα για πάνελ, είναι θέμα για τις δικαστικές αρχές ο Καραγιάννης, για όλα αυτά, για τη σελίδα του, το τι εμπορεύεται, τι κάνει, τι ισχυρίζεται…».

Δες το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

Read More

And More