Πηνελόπη Αναστασοπούλου: “Υπάρχει μικρή μερίδα κόσμου που έχει πάρει τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι τα λες”

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού #MeToo, καθώς πριν από μερικούς μήνες κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη. Σήμερα, φιλοξενήθηκε στο “Πάμε Δανάη” και ρωτήθηκε σχετικά από τη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη.

«Ο λόγος που είμαι εδώ σήμερα είναι για να επικοινωνήσω τη δουλειά μας, γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να βγω στην τηλεόραση για τους σωστούς λόγους. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω, θα το ήθελα πάρα πολύ. Αλλά νομίζω ότι πολύ συνετά είμαι εδώ σήμερα γιατί νιώθω πολύ μεγάλη προστασία μαζί σας, ξέρω ότι δεν θα με πιέσετε γιατί δεν μπορώ να πω σχεδόν τίποτα. Αυτό που μπορώ να πω είναι –γιατί ξέρω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει- ότι πλέον, όλα έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Εμάς σκοπός μας ήταν να μην θεωρούνται πια αυτονόητες πράξεις κακουργηματικές.

Επίσης, πάρα πολλά πράγματα από αυτά που μπορεί να ειπωθούν, μπορεί να είναι μηνύσιμα. Εμένα δεν με προστατεύει κάποιος νομικά. Επίσης, είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες που ό,τι και να πεις κρίνεται, πολλές φορές με άδικο τρόπο. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που μας έχει αγκαλιάσει, αλλά πονάει πολύ κι αυτή η μικρή που έχει πάρει τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι τα λες ή τα έχεις βιώσει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν μια σωστή στιγμή να γίνουν τα πράγματα έτσι».

Δες όλη την εξομολόγηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο Πάμε Δανάη (το χαρακτηριστικό απόσπασμα για το #MeToo είναι στο 10.41):

Read More

And More