Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια φρικαλεότητα – Είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου», λέει τουριστικός πράκτορας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο τουριστικός πράκτορας Ραφαέλ Βαρσάνο μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τα όσα ζουν οι ισραηλινοί μετά την εισβολή της Χαμάς στο εσωτερικό της χώρας

«Βρίσκομαι σε μια πόλη νότια τους Τελ Αβίβ η οποία ήταν μεταξύ των πόλεων που δέχτηκαν απειλές από τους τρομοκράτες. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ήμασταν κάθε 20λεπτο στο καταφύγιο, ευτυχώς χθες ήταν καλύτερα, αλλά το βράδυ είχαμε πάλι σειρήνες», ανέφερε αρχικά για την κατάσταση στη χώρα. 

Και συμπλήρωσε: «Το Σάββατο χτύπησαν με ρουκέτες ένα κτίριο στα 200 μέτρα από το σπίτι μας. Το έβλεπα από το μπαλκόνι μου με καπνούς και φωτιά. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να πάμε σε καταφύγιο. Η κατάσταση είναι πολύ ακραία τις τελευταίες ημέρες».

Τέλος ο Ραφαέλ Βαρσάνο δεν έκρυψε την αγωνία του για την οικογένειά του: «Προσπαθούμε να μην βγαίνουμε από το σπίτι. Ζω εδώ με τη γυναίκα μου και το 10 μηνών μωράκι μας. Να πω ότι είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ. Τέτοια φρικαλεότητα δεν έχει υπάρξει ξανά από το 1948 που ιδρύθηκε το κράτος».

Read More

And More