Πρίγκιπας Κάρολος – Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Μια στενή φιλία και μια ουσιαστική συνεργασία ετών

Στη χώρα μας φτάνει σε λίγες ώρες ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η άφιξη αυτή φέρνει στην επιφάνεια το σπουδαίο έργο δυο ανθρώπων που συνεργάζονται από κοινού σε πρωτοβουλίες που αφορούν τη νέα γενιά, του πρίγκιπας της Ουαλίας και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. 

Το T- Live, το πρωί της Τετάρτης παρουσίασε ένα βίντεο αφιέρωμα στα δυο αυτά πρόσωπα μέσα από τα οποία γίνεται γνωστό το ουσιαστικό τους έργο και η προσφορά τους.

Το 2003 ως Πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν χορηγός του φιλανθρωπικού Gala που διοργανώθηκε στο Παρίσι, ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας ήταν τιμώμενο πρόσωπο και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλιο Μότσαρτ. Στην ομιλία του ο πρίγκιπας Κάρολος είχε ευχαριστήσει την κυρία Βαρδινογιάννη για την συμβολή της στην καλλιτεχνική εκπαίδευση των νέων.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συνεργάζεται στενά με τον φιλανθρωπικό οργανισμό του πρίγκιπα Καρόλου και τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει μέσω αυτού πολλές θέσεις εργασίας σε νέους της χώρας μας. Οι δυο τους τα τελευταία χρόνια έχουν συχνές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με στόχο τον σχεδιασμό και την επέκταση του προγράμματος σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, στην τελευταία επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας με την σύζυγό του Καμίλα στη χώρα μας το 2018 ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρέστησαν στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχτηκαν τον πρίγκιπα Κάρολο σε επίσκεψή του στην Κρήτη με την τελευταία να του προσφέρει το βιβλίο της “Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα – Αναζητήσεις στην Μινωϊκή κοινωνία”.

Τον Μάρτιο του 2019 η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιαννη έδωσε το παρόν σε εκδήλωση που παρατέθηκε στο παλάτι προς τιμήν της Κυπριακής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Read More

And More