Αποκλειστικό T-Live

Ρόδος – Δολοφονία εργολάβου: Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ξενοδόχου πριν από τη σύλληψη – Σε ποιες αντιφάσεις υπέπεσε

Το μεσημέρι της Τετάρτης 7/9, η Τατιάνα Στεφανίδου και το T-live έριξαν φως στην υπόθεση δολοφονίας του εργολάβου στη Ρόδο και προχώρησαν με μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Τι ισχυριζόταν ο καθ’ ομολογίαν δράστης για το 46χρονο θύμα πριν από τη σύλληψή του;

Ο δημοσιογράφος Ιάσονας Τσόλης είχε μίλησε με τον δράστη και, όπως θα ακούσεις στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου, ο καθ’ ομολογίαν δράστης ισχυριζόταν πως δεν είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα, ενώ μιλούσε γι’ αυτό σε παρελθοντικό χρόνο. «Ήταν ένας πολύ καλός συνεργάτης…», «Γνωριζόμασταν…» ήταν μερικές από τις φράσεις του.

«Μας πήρανε από το αστυνομικό τμήμα και τους είπα τρία πράγματα… Τώρα από εδώ και στο εξής… Το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Δεν το ανέβαλα το ραντεβού. Δεν του είπα να έρθει άλλη μέρα. Μιλήσαμε τελευταία φορά στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν ήδη μεθυσμένος, ήθελε να έρθει στο ξενοδοχείο κι εγώ δεν μπορούσα. Του είπα ότι δεν μπορώ. Δεν δώσαμε ραντεβού για το βράδυ. Ήθελε να έρθει τη Δευτέρα (σ.σ. την επόμενη ημέρα της δολοφονίας) στις 10 η ώρα» ανέφερε αρχικά ο κατηγορούμενος.

«Ήταν συνεργάτης ο άνθρωπος, γι’ αυτό ήθελε να έρθει στο ξενοδοχείο. Τον γνώριζα από το ’14. Έκανε κατασκευαστικές εργασίες. Μου έκανε αρκετές εργασίες κι εμένα. Τελευταία εργασία μάλιστα ήταν το ’19. Μετά έπιασε ο κορονοϊός όπου δεν κάναμε εργασίες λόγω του ότι δεν δουλεύαμε. Εκκρεμούσαν πράγματα αλλά δεν τα κάναμε επειδή δεν δουλεύαμε. Επειδή δεν το γνωρίζετε, ο Γιάννης, όταν έπιανε το τηλέφωνο και βρισκόταν κάπου αλλού, μπορούσε να πάρει το τηλέφωνο και να πει «να σου πω κάτι; Είσαι κάτω; Έρχομαι κάτω».  

«Δεν είχαμε οικονομικές διαφορές»

«Οικονομικές διαφορές τις είχαμε τελειώσει το δεκαήμερο του Αυγούστου. Όλα αυτά τα είχαμε γραμμένα με τον Γιάννη, του τα δώσαμε, εξοφλήσαμε σαν κύριοι. Δεν υπήρχαν χρωστούμενα. Ξεκινήσαμε να του δώσουμε κάτι παραπάνω για τις εργασίες που θα έκανε τον χειμώνα» επεσήμανε ο δράστης στο T-live. Όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το ότι η οικογένειά του ισχυρίζεται πως υπήρχαν χρωστούμενα ανάμεσά τους, ο ίδιος απάντησε πως «όχι παιδιά. Ο άνθρωπος είχε πολλές δουλειές, μου έλεγε ότι ήταν σε κάτι βίλες που εκεί τον έχουν σκάσει. Μου έλεγε πολλά πράγματα, τα οποία εγώ τα έχω καταθέσει όλα. Είχα πει ότι θα του έδινα και παραπάνω για να μην αφήσουμε μεγάλο άνοιγμα για την επόμενη σεζόν, για εργασίες που θα έκανε στο μέλλον.

-Σας είχε πει για άλλες οικονομικές διαφορές να είχε με κάποιον κτλ;

Στην Παστίδα μου είχε πει για μια διαφορά που υπήρχε… Εντάξει, από εκεί και στο εξής δε μου έλεγε ονόματα, δε γνώριζα ονόματα. Τώρα από εκεί και στο εξής… Φοβόμαστε το χειρότερο! Να μην έχει εμπλακεί με άλλες παρέες, με άλλα πράγματα… Δεν ξέρω. Είπα δυο, τρία πράγματα στην Αστυνομία, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

-Εσείς πώς τον ακούσατε στο τηλέφωνο εκείνη την ημέρα, είναι σημαντικό, είναι από τα τελευταία τηλεφωνήματα…

Στο τηλέφωνο ήταν πάρα πολύ μεθυσμένος, πάρα πολύ μεθυσμένος, δηλαδή, μιλάμε… τραύλιζε, έκανε, έδειχνε… ήταν σε μια κατάσταση άσχημη. Ήθελε να βρεθούμε εκείνη την ώρα, λέω «κοίταξε να δεις Γιάννη μου, εγώ έχω φύγει με την οικογένειά μου, έχω πάει σε ένα μοναστήρι, δεν μπορώ να βρεθώ σήμερα, έλα αύριο 10:00 η ώρα, που θα έχω δώσει και τα πρωινά, να βρεθούμε…

-Γενικά έπινε αυτός ο άνθρωπος;

Πάντοτε, πάρα πολύ, δηλαδή σε ένα διπλανό εστιατόριο εδώ πέρα, σε ένα βράδυ 3 – 4 άτομα ήπιανε 160 μπύρες. Έξι μήνες, εννέα μήνες ήταν, στο χωριό Καλυθιές, είχε πιει τόσο πολύ που παρεκτράπηκε και έπεσε πολύ ξύλο μεταξύ Αλβανών και μεταξύ του ίδιου του Γιάννη, τον στείλανε στο νοσοκομείο. Είχε μεγάλες κόντρες. Κοίταξε να δεις, μαζί μου πάντοτε, εγώ όταν ήταν πιωμένος, πάντοτε και τον καταλάβαινα, ήθελα να τον αποφεύγω, γιατί πάντοτε είχε ένα άσχημο στόμα. Και πάντοτε τον απέφευγα, δηλαδή δεν τον άφηνα εδώ, να μπορέσει να μιλήσει στην επιχείρηση με τους τουρίστες και όλα αυτά.

-Συνεργαζόσασταν όμως παρόλα αυτά, του είχατε μια εμπιστοσύνη…

Πάντοτε οι καλές μας συνεργασίες ξεκινούσαν… πρωί, πρωί μπορούσα να του μιλήσω και ξεκινούσα τις δουλειές μου όταν έκλεινε η σεζόν, 25, 27, 1η Νοέμβρη. Δεν μπορώ να πω ότι δεν κάνει καλή δουλειά ο άνθρωπος, δεν είναι τυχαίο δηλαδή που έχει φέρει και άλλον ξενοδόχο εδώ, για να δείξει τη δουλειά του, το 2014 όταν ξεκινήσαμε εμείς εδώ και μετά ανέβηκε ο άνθρωπος. Και το πιο βασικό είναι ότι σου έδινε και κάποια ευκολία πίστωσης, δηλαδή αν έβλεπε ότι ζοριζόσουν το άφηνε και με το που άνοιγε η σεζόν, μπαμ μπαμ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ξεπλήρωνες.

-Σας διευκόλυνε δηλαδή…

Και όχι μόνο εμένα, πολλούς διευκόλυνε, δηλαδή, τι να σας πω… Τώρα με τον κορωνοϊό, μου έλεγε «Στέφανε, κρατάω τόσες επιταγές, κακό, ιστορίες και όλες μου τις έχουν τουμπάρει, άλλοι μου παίρνουν την επιταγή, μου δίνουν 5 – 6 χιλιάδες ευρώ, αφήνω να βγάζουμε το υπόλοιπο, ξανακόβουν επιταγή…», ο άνθρωπος βοηθούσε τον κόσμο.

Εσείς εκείνη την μέρα ήσασταν στο μοναστήρι μου είπατε το πρωί.

Εμείς πήγαμε 9.00 το βράδυ. Γιατί εκεί γίνεται γλέντι.

Α, ήσασταν σε πανηγύρι δηλαδή…

Το βραδάκι βγήκαμε βόλτα, ναι. Βγήκαμε βόλτα με τη γυναίκα και τα παιδιά μου.

Αυτός σας είχε πει ώρα που θα ερχόταν;

Αυτός πάντοτε μπορούσε να έλεγε και να ξεχνούσε από το πολύ ποτό, ξεχνούσε…

Δεν σας είχε πει ώρα;

Όχι, όχι, όχι.

Εσείς μου είπατε τελευταία φορά μιλήσατε μαζί του τι ώρα;

Ε, ήταν μεσημέρι, πρωί Κυριακής, μεσημέρι…

Και σας είπε «έρχομαι από κει».

Ναι.

Υπάρχει περίπτωση όταν εσείς λείπατε, αυτός να είχε έρθει στο ξενοδοχείο;

Κοιτάξτε να δείτε, δεν ξέρω, γιατί εμείς την Κυριακή, παραδείγματος χάριν, είχαμε κλείσει αρκετά νωρίς και είναι η πρώτη φορά που κλείσαμε νωρίς, γιατί δεν είχαμε και πολύ κόσμο και έτσι…

 

«Τον είδαν τη Δευτέρα»

Υπήρχε κάποιος εκεί που θα μπορούσε να τον δει; Υπάλληλος, να τον ρωτήσει, να σας ψάχνει και τέτοια;

Ο ξάδερφος είναι από δίπλα, αλλά ο ξάδερφός μου είπε ότι τον είδε τη Δευτέρα το μεσημέρι, που ήταν με μια παρέα και τρώγανε ψάρι.

Πού τον είχε δει;

Στο εστιατόριό του.

Ένα τηλέφωνο σας έκανε εκείνη τη μέρα μόνο…

Ναι.

Ούτε είδατε αναπάντητες;

Όχι, όχι τίποτα. Προσπαθούμε τώρα με την πυροσβεστική, με την Αστυνομία, να βρούμε λύση, να δούμε τι γίνεται…

Βιντεο – ντοκουμέντο δείχνει καρέ καρέ τις τελευταίες κινήσεις του άτυχου οικοδόμου λίγο πριν εξαφανιστεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 30ή Αυγούστου 2022 βραδινές ώρες δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου η εξαφάνιση του 46χρονου εργολάβου, αλβανικής καταγωγής, από βραδινές ώρες της 28 Αυγούστου 2022.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης την 31 Αυγούστου 2022 εντοπίστηκε το όχημα του εξαφανισμένου σε αγροτική περιοχή. Ακολούθως στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης συλλογής – αξιοποίησης στοιχείων και προδικαστικών δεδομένων διαπιστώθηκε εμπλοκή των δύο Ελλήνων, οι οποίοι σήμερα πρώτες πρωινές ώρες προσήχθησαν Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι κατά την προανακριτική διαδικασία περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει – αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Αναλυτικότερα, την 28 Αυγούστου 2022 το βράδυ ο 46χρονος πήγε σε συνάντηση με τους δράστες οι οποίοι, με τους οποίους διαπληκτίστηκε, λόγω οικονομικών διαφορών, και τον σκότωσαν. Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ο θάνατος επήλθε από στραγγαλισμό με σχοινί.

Στη συνέχεια προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σωρό του σε δεύτερο σημείο όπου την απέκρυψαν πρόχειρα. Η σορός βρέθηκε, περισυνελέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

O 46χρονος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και προσπαθούσε να εισπράξει τα οφειλόμενα από διάφορους επιχειρηματίες και το γεγονός ότι ενημερώθηκαν οι Αρχές πως δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε το πρωί της Δευτέρας με ξενοδόχο, ο οποίος επρόκειτο να του καταβάλει 30.000 ευρώ για εργασίες που είχε κάνει, ενίσχυσε τις ενδείξεις ότι πράγματι εξαφανίστηκε από το βράδυ της Κυριακής.

Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 23.00 περίπου είχε ραντεβού με έτερο ξενοδόχο με τον οποίο είχαν έλθει σε συμφωνία παρουσία δικηγόρου για την καταβολή οφειλών από άλλο έργο. Σε κατάθεση που είχε δώσει ενημέρωσε τις αρχές ότι τελικά το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί. Στην πορεία τον ερευνών προέκυψαν στοιχεία κυρίως από κάμερες που τον τοποθετούν σε σημείο δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα.

 

 

Read More

And More